d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Udstillingsåbning hos Efter et nyt Minut!

8. juni 2019 - kl.8:36 - af:

Antti_pressemedd_juni kopier

– Vi er stolte over og glade for at kunne præsentere den finske kunstner Antti Laitinen hos Efter et nyt Minut! Laitinen vil vise en række paneler af todimensionelle piletræer samt to videoværker, fortæller Jeanette Sætre.

I videoværket Marionette vises et fuglekirsebærtræ uden blade der i stedet har tråde knyttet til grenene. Trådene rækker udover billedets ramme og vi kan som beskuer ikke se hvad eller hvem der som en dukkefører står og får træet til at bevæge sig som om vinden hiver i dets grene.
Sammen med værket Marionette vil Laitinen vise et nyproduceret videoværk samt på stedet lave et antal vægpaneler. Panelerne indgår i serien 2D Trees, hvor Laitinen sømmer piletræer fra den lokale skov op på hvide krydsfiner-plader, og dermed tvinger det tredimensionelle træ til at blive et billede, hvor hele træet bliver formet ind i panelets firkantede form.

Antti Laitinen er uddannet billedkunstner fra Det Finske Kunstakademi samt Turku Kunstakademi. Han arbejder med og mod naturen og dens kræfter, og dokumenterer dette møde med video og fotograf. Hans værker kredser om det hårde men nytteløse arbejde, forholdet mellem menneske og natur, om landskab og menneskets spor i dette landskab. Han udstiller internationalt, senest i Guang’an Field Art Biennale i Kina. Antti Laitinen bor og arbejder primært i Finland.

Se gerne mere om Antti Laitinen og hans værker her: https://anttilaitinen.com

Fernisering: lørdag 8. juni kl. 11 – 14.00.

Efter et nyt Minut er støttet af Frederikshavn Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg og Stiftelsen Clara Lachmanns fond.

Skriv en kommentar......