d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ikke udsigt til kvoteflygtninge næste år

7. juni 2019 - kl.15:23 - af:

frederikshavn_kommune_raadhus_11

Der er ikke umiddelbart nogen udsigt til, at Frederikshavn Kommune skal tage imod kvoteflygtninge eller indvandrere i 2020.

Det fremgår af dagsordenen for næste møde i Arbejdsmarkedsudvalgt den 13. juni.

Den 30. april i år meddelte Udlændingestyrelsen landstallet for 2020 og fastsatte regionskvoterne. Det er på den baggrund beregnet, at Frederikshavn Kommune næste år skal modtage 0 indvandrere og flygtninge.

Det samlede befolkningstal samt kommunens andel af indvandrere og flygtninge opgøres på grundlag af opgørelser foretaget af Danmarks Statistik. Antallet af familiesammenførte opdelt på bopælskommune opgøres på baggrund af oplysninger fra det Centrale Personregister (CPR).

Regionskvoten viser, at Region Nordjylland kan imødese 24 kvoteflygtninge/indvandrere næste år. Heraf kommer 7 til Thisted og 6 til Brønderslev kommuner. Foruden Frederikshavn er også Hjørring, Morsø og Aalborg sat til 0.

Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller forud for mødet, at Arbejdsmarkedsudvalget dels tager orienteringen om kvotefordelingen efterretning og dels indstiller punktet til orientering i Byrådet.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Skriv en kommentar......