d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"3F: Uligheden er blevet uanstændig

24. maj 2019 - kl.0:41 - af:

Finn-Jenne2

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Finn Jenne, formand i 3F Frederikshavn:

Uligheden er ved at rive Danmark over i to. Dem, der er med – og dem, der ikke er.

Det er en trussel mod det lige og retfærdige Danmark, som de fleste af os er stolte af.

Mange af 3F-medlemmerne er ramt af dagpengestramninger, nedslidning og efterlønsforringelser. En del er røget på kontanthjælp eller er blevet førtidspensionister.

Når nogle af vores medlemmer helt uforskyldt bliver tvunget til at forlade arbejdsmarkedet, fordi de f.eks. er nedslidte eller syge – så bliver de dårligere og dårligere hjulpet på grund af forringelser af dagpenge, kontanthjælp og førtidspension. Forringelser, der er gennemført på trods af, at vi som samfund bliver rigere og rigere.

I Danmark skal vi tilbage til et stærkt fællesskab med gode muligheder for alle samt fair og anstændige levevilkår. Det er opskriften på det danske samfunds succes, vores effektivitet, velfærd og velstand.

Det er heller ikke alle, der kan arbejde, til de når pensionsalderen. Det er uværdigt, når syge eller nedslidte tvinges til at blive på et arbejdsmarked, de reelt ikke længere kan bidrage meningsfuldt til.

Vi har brug for en løsning her og nu. Det er ikke godt nok, når regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har aftalt, at de vil have en kommission til at finde en løsning, som først skal gælde fra 2040.

I 3F bakker vi op om Socialdemokratiets forslag om at forhandle en model på plads med arbejdsmarkedets parter. Det skal være en ret at kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvis man lever op til de kriterier, der bliver aftalt mellem arbejdsmarkedets parter. Vi er klar til at sætte os til forhandlingsbordet efter Folketingsvalget og sikre en værdig tilbagetrækning for de tusindvis af nedslidte lønmodtagere.

Uligheden er blevet uanstændig. Skal vi ikke stå lidt mere side om side?

3 kommentarer til: “3F: Uligheden er blevet uanstændig”

 1. Karsten Munk den: 24 maj - 2019 10:44

  Information 27. november 1998
  ”Efterlønnens endeligt. Sådan vurderer SiD’s forbundsformand Poul Erik Skov Christensen konsekvenserne af finanslovsforliget. Og ude i landets mange SiD-afdelinger raser medlemmerne over Nyrups “listige” afvikling af SiD’s hjerteblod.
  Og Erik Skov Christensen forstår medlemmernes vrede:
  “For mig at se ligger efterlønnen i ruiner. Det, der er tilbage, er en tilbagetrækningsordning, Det er ikke det, vi forstår ved en efterløn. Det er en sort dag for vores medlemmer. Vi føler os svigtede af Socialdemokratiet. For os er det hjerteblod, det her,” siger SID-formanden.” citat slut

  Vi er nogen der husker, at det var en rød regering der begravede efterlønnen. I dag står vi med et usmidigt og ugennemtænkt system, som ingen kan gennemskue. Er man ikke nedslidt i forvejen, bliver man helt sikkert ved at skulle gennem et skrækkelig bureaukrati, hvor offentlig ansatte bedømmer den enkelte. Det er både ydmygende og alt for dyrt. I sager med ansøgning om førtidspension ser vi, at det offentlige ikke godkender lægefaglige bedømmelser. DET er en skandale.
  Der er en grund til at politikere hele tiden hæver pensionsalderen, og gør det svært for danskere at trække sig tilbage på grund af nedslidning. Poul Nyrup var også en af fortalerne for uhæmmet indvandring. Den regning sidder nedslidte danskere med nu, og derfor skal 3F passe på med at snakke om øget ulighed.
  Her til morgen hører man i radioen at flere og flere lever under fattigdomsgrænsen. Hvorfor det? Når Finn Jenne skriver at Danmark bliver rigere og rigere.
  Det er sjovt som rød blok altid forsøger at give andre skylden for dens egne fejl, sådan også her, hvor det både er en Socialdemokratisk regering som afskaffer efterlønnen og importerer en masse fremmede, som 3F medlemmer er med til at forsørge, fordi de fremmede er meget svære, for ikke at sige umulige at integrere i samfundet.
  På trods af at jeg er til den borgerlige side i politik, har jeg I hele min karriere arbejdet i metalindustrien, traditionelle 3F områder, så jeg kender alt til fysisk hårdt arbejde og stressede hverdage.
  Det kræver blod sved og tårer at komme tilbage til et samfund i harmoni og værdifællesskab. Det er i høj grad rød bloks egen skyld at den kommende generation står over for enorme problemer.

 2. Finn Jenne den: 25 maj - 2019 08:13

  Hej Karsten.
  Din hukommelse er god, dog noget selektiv.
  Efterlønnen blev forringet under Nyrup, ingen tvivl om det. Men efterlønnenens endelige dødstød, stod blå blok + de Radikale for.
  Og lidt bekymrende blå blok ikke fejrer deres såkaldte sejrer: Dødstødet til efterløn. En seniorførtidspension der gør grin med nedslidte. Kraftig forringelse af dagpenge ved ledighed. En Porche der blev nedsat med 400.000,- på bekostning af ydelser til de dårligst stillede i vores samfund. Listen er lang under blå bloks regeringstid.
  Kraftige forringelser af alt der hedder uddannelse. Beparelser pr. dag på 8.000.000,-
  Og uanset kommende valgs udfald, vil jeg og mine kollegaer kæmpe for en fair tilbagetrækningsalder, så dem der har slidt længst, også får lidt tid med deres børnebørn og oldebørn.
  Må dog konstatere at flere partier i blå blok er ramt af lidt panik, og lover guld og grønne skove til alt og alle.

 3. Karsten Munk den: 25 maj - 2019 14:24

  Finn Jenne
  Danmark er på vej ud i noget de fleste nægter at se i øjnene.
  Lars Løkkes regering traf en del, næsten utilgivelige beslutninger, som visse partier bliver straffet for i meningsmålingerne.
  Danmark KAN stadig reddes, med den rette politik, men med Mette Frederiksen er det helt sikkert, at vi overskrider “point of no return”.

  Socialistisk politik / ønsketænkning har altid ført til elendighed og undertrykkelse i de lande hvor det er praktiseret i ren form, men venstrefløjen bliver aldrig klogere, og lærer ikke af historien.

Skriv en kommentar......