d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Gratis kagemand til børn i Nellemanns Have

23. maj 2019 - kl.0:58 - af:

FDF_600x250

FDF Sæby, der holder til på Sølystvej 8 i Sæby, har 110 års jubilæum i år. FDF´erne arbejder med mange spændende ting som friluftsliv, leg, lejre, bål og weekendture. FDF er tilknyttet den danske folkekirke. FDF kredsen i Sæby har en god gruppe ledere under ledelse af Pauline Gauhl. Samt en bestyrelse, der forsøger at bakke ledergruppen op og sikre gode vilkår for børnearbejdet.

Lørdag den 25. maj deltager en gruppe børn og ledere fra FDF Sæby til havefesten i Nellemanns Have. Her vil de fejre FDF Sæbys 110 års fødselsdag ved i tidsrummet 14.30-15.30 at dele gratis kagemand ud til både medlemmer af FDF og andre børn, der kommer forbi.

En kristen gentleman
I Sæby har der grundlovsdag 5. juni 2019 været FDF i 110 år. Frivilligt Drenge og Pige Forbund, FDF, begyndte sit virke på Frederiksberg i 1902 som et kirkeligt arbejde alene for drenge. Formålet var karakterdannelse, at drenge fra fattige kår via idræt og andre karakterdannende aktiviteter skulle opdrages til at blive en kristen gentleman. FDF bredte sig som en løbeild til brokvartererne i København og de østjyske provinsbyer. Allerede i 1909 nåede det til Sæby. Fra 1952 har FDF også været for piger. Først under navnet FPF, senere FDF/FPF og nu det mere mundrette FDF – Frivilligt Drenge og Pige Forbund.

Hvis du FDFeffen og ikke ueffen, kom da til kagemandsspisning på lørdag i Nellemands Have.

 

Skriv en kommentar......