d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Træning under åben himmel hitter

22. maj 2019 - kl.8:59 - af:

naturtraning4 kopier

Det seneste år har Sæbygaard Skov været brugt som ekstra træningsrum for Sæby Gymnastikforening, der i august 2018 fik naturtræning på programmet. Her er der hverken brug for musik, springmåtter eller håndvægte, når der trænes hver mandag. I stedet trænes der med materialer fra naturen til duften af skovbund og lyden af fuglekvidder.

– Det er ligeså idyllisk, som det lyder, smiler Kristina Højgaard, der er instruktør på holdet – og har DGI’s Sundhedsidrætsuddannelse med overbygning i Naturtræning.

– I Sæby har vi de fineste kulisser til at træne krop og hjerne i naturen. Al forskning viser, at vores almene velbefindende bedres ved fysisk aktivitet samtidig med, at naturen har en positiv effekt på vores mentale sundhed og skaber en skøn ro. Alle sanser skærpes af de mange indtryk af luft, lyde, dufte, temperaturer og farver. Derfor giver det god mening af kombinere motion og natur, forklarer Kristina Højgaard.

Naturtræning går kort fortalt ud på at udnytte naturens variation i underlag, terræn og ’rekvisitter’. Stort set alle øvelser foregår sammen med andre, og træningen er dermed også fællesskabsopbyggende.

– Det er bare helt unikt at lave mavebøjninger med udsigt til Sæby Å eller som sidste gange med udsigt ud over vandet. Vi har det super sjovt sammen, og der er plads til alle. Uanset om man har udfordringer med ryggen, knæet eller kondien. Man tænker ikke ”træning”, selvom vi i den grad får pulsen op, fortæller de to søstre Line og Iben Lyth – som har været trofaste deltagere på holdet siden det startede

– Kulissen skifter fra gang til gang. I vinters foregik træningen med pandelamper og strikvanter. Det i sig selv var en oplevelse, og det stillede andre krav til koordination, koncentration og balance, siger Line Lyth.

Støttet af sundhedspuljen
Naturtræning er i første omgang oprettet med støtte fra Frederikshavn Kommunes Sundhedspulje i et forsøg på at indfange, fastholde og motivere borgere i alle aldre, som har sundhedsrelaterede udfordringer. Træningen er sidenhen blevet så populær, at foreningen også har oprettet hold for motionsvante – og Kristina Højgaard er ikke i tvivl om, at Naturtræning også fremover er et tilbud i Sæby Gymnastikforening

– Det er fantastisk at opleve den gejst og den energi, som deltagerne ikke bare kommer med, men som de oparbejder i løbet af vores time sammen i skoven.  Og flere har givet udtryk for, at det kunne været hyggeligt at have mand, kone eller børn med. Vi holder derfor et event i juni målrettet hele familien og igen et event i august, som er for alle, fortæller Kristina Højgaard.

Læs mere om de to events og Naturtræning generelt på gymnastikforeningens hjemmeside Saebygf.dk.

naturtraning1 kopier naturtraning2 kopier

Skriv en kommentar......