d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Bjarne Laustsen (S): Velfærd frem for skattelettelser

20. maj 2019 - kl.10:47 - af:

bjarne laustsen_600x250

Her til lands går det fint. Økonomisk set går det fremad. Men velfærden er blevet ringere og ringere. Det handler de første to af i alt tre kampagner om, som MF Bjarne Laustsen (S) lancerer her i valgkampen.

Velfærd fremfor skattelettelser er det enkle budskab. Socialdemokratiet vil ikke sænke skatten for de rige og gøre det billigere at køre i luksusbiler. Vi vil bruge pengene bedre, nemlig på vore ældre og vore børn. Begge grupper vil vokse, og det skal vi afsætte penge til på de offentlige budgetter.

De offentlige ansatte løber hurtigere og hurtigere for at løse deres opgaver. Vi mener, at der er brug for flere varme hænder til de mange, der har behov. Vi mener også, at vi skal gøre vores bedste for at sikre dem et bedre arbejdsmiljø.

Vi skal have kommuner, der har råd til en ordentlig velfærd, og det kræver en retfærdig kommunal udligning. Vi skal passe på hinanden og vores samfund. Vi skal have plads til at yde såvel ældre som børn en indsats, vi kan være bekendt. Vi skal have plads til at styrke velfærden i takt med, at behovet vokser.

Valgets formentlig største emne er retten til en tidlig tilbagetrækning. Her har Socialdemokratiet slået fast, at nedslidte lønmodtagere med et langt arbejdsliv bag sig skal have ret til at trække sig tre år tidligere end folkepensionsalderen. Vi ved, at tusinder af ihærdige mennesker er nødt til at tage medicin for at klare arbejdet. Vi har en pligt til at sikre, at de nedslidte kan trække sig tilbage, mens der endnu er tid.

Den ret vil regeringens aftale om en ”seniorpension” slet ikke give. Tværtimod har de nedslidte lønmodtagere igen vundet retten til at stå med hatten i hånden overfor sagsbehandlerne. Folk skal have ret til en værdig afsked med arbejdsmarkedet, når helbredet ikke længere holder til arbejdets belastning. Det handler den anden annoncekampagne om, som er søsat i ugen der gik.

Valget er derfor let for os socialdemokrater. Det vil være kampagnens temaer. Den vil køre som annoncer som valgkampagne i de lokale ugeaviser samt på diverse sociale medier.

 

En kommentar til: “Bjarne Laustsen (S): Velfærd frem for skattelettelser”

  1. Lars-Henrik Hyttel den: 20 maj - 2019 19:38

    Får vi en S-regering bliver det endnu dyrere at være dansker. Nu skal stemmerne til Mette Frederiksen købes hos de øvrige røde partier. Og det selvfølgelig med massive skattestigninger. Og bare vent, inden længe filer man også på indvandringspolitikken, så man også får Radikale med på vognen. Indtil videre har S været meget ukonkrete i deres valgløfter. Panisk over at risikere at gå i Thornings fodspor med verdensrekord i løftebrud, tør man kun love én ting, nemlig massive skattestigninger. Rød regering classic.

    Vil du have øget velfærd, men uden massive skattestigninger, så stem på liste C – Det konservative Folkeparti

Skriv en kommentar......