d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"SF bringer minimumsnormering på Byrådets bord

16. april 2019 - kl.7:49 - af:

byraadet_logo_1_600x250

SF ønsker et forslag om normering behandlet i Byrådet, når rådet mødes næste gang den 24. april.

SF ønsker på tilsvarende vis som på skoleområdet indført et loft over, hvor mange børn der max. må være pr. voksen i vuggestuer og børnehaver.

Partiet har som mål, at der i vuggestuerne max. må være 3 børn pr. voksen og i børnehaverne max. 6 børn pr. voksen.

I forslaget hedder det bl.a.: ”Et forslag stillet af SF i Folketinget om indførelse af minimumsnormeringer blev desværre stemt ned af højrefløjen og – ret overraskende – socialdemokraterne. Overraskende fordi Mette Frederiksen har udnævnt sit parti til at være børnenes parti.”

”Hvis vi ikke kan få indført minimumsnormering på landsplan, må vi forsøge lokalt,” lyder det fra SF i Frederikshavn Kommune.

”Budgetforhandlingerne for 2020 står for døren. Vi ønsker derfor med dette dagsordenspunkt at udvise rettidig omhu og få fakta på bordet, før budgetforhandlingerne løber ad stablen,” forklarer SF.

Partiet søger derfor Byrådets opbakning til en undersøgelse af, hvordan den øjeblikkelige normering ser ud, og hvor meget det i forlængelse heraf vil koste at indføre minimumsnormeringer som i de frederikshavnske vuggestuer og børnehaver.

Kommunaldirektørens indstilling forud for mødet lyder: ”Drøftes”.

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til: “SF bringer minimumsnormering på Byrådets bord”

  1. Per Rye den: 26 april - 2019 09:16

    Byrådet besluttede på rådets seneste møde følgende vedr. minimumsnormeringer: “Forslaget tilbagesendes til Børne og Ungdomsudvalget med henblik på fastlæggelse af beregningskriterier og efterfølgende beregning.”

Skriv en kommentar......