d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sæby Gators U15 drenge har indtaget førstepladsen

13. april 2019 - kl.10:56 - af:

Basket stævne

Sæby Basketball Clubs U15 drenge har gjort sig særdeles positivt bemærkede i A- rækken i grandprix turneringen i denne sæson. Grandprix turneringen afholdes af Danmarks Basketball Forbund, og er en landsdelsturnering opdelt i henholdsvis Vest, som dækker Jylland og Fyn og Øst, som dækker Sjælland.

Grundspillet er netop spillet til ende, og forude venter finalestævnet, som afholdes i Vejlby- Risskov Idrætscenter søndag d. 5. maj. Med 16 sejre og kun ét eneste nederlag i løbet af sæsonen, har Sæby Gators drenge tilkæmpet sig førstepladsen i grundspillet, og de ligger nu nummer 1 af de 8 hold, som har kvalificeret sig til finalestævnet.

Trænerteamet bestående af Heine Damberg og Sten Frederiksen, som har fulgt holdet gennem 7 år, kan med stolthed i stemmen gøre status på en sæson, hvor Sæby Basketball Club i den grad har markeret sig i dansk ungdomsbasket.

Headcoach Heine Damberg udtaler, at der for ikke så få år siden var så få ungdomsspillere, at klubben knap kunne stille hold i 2 årgange. Faktisk er det blot 3 år siden, at drengeholdet for første gang blev tilmeldt grandprix turneringen. De var tilmeldt c-rækken, som er laveste række, og den første sæson tabte holdet stort set alt. Siden har holdet udviklet sig rigtigt meget. Både i forhold til spillertilgangen i årgangen, men også de enkelte spilleres udvikling og holdets som helhed. Nu kan de indtil videre se tilbage på en sæson i A-rækken, hvor drengene har leveret en forrygende indsats, og deres hårde arbejde i den grad har givet afkast.

”Sæby basketball Club er en meget lille klub. Ikke desto mindre har vi et U15 drengehold, som nu har vundet grundspillet i A-rækken i denne sæsons grandprix turnering. De er i topform og har ”ild i øjnene”, og er bare så klar til finalestævnet. Samtidig er det i år lykkedes os at stable endnu et U15 drenge grandprixhold på benene, sådan at vi nu har et tilbud til både de øvede og de nye spillere. Hold 2 blev tilmeldt turneringen i februar og har nu spillet 4 kampe, hvor de har klaret sig rigtigt fint og haft nogle gode oplevelser.

Vi har således formået at skabe tilbud til både de øvede spillere og til de helt nye. Vi har tidligere oplevet at nye spillere hurtigt forsvandt igen. Bl.a. har nogle givet udtryk for, at de syntes, der var for stor niveauforskel ift. vores øvede spillere. Men i år er det lykkedes os at sikre spillere nok til både et hold 1 i A-rækken og et hold 2 i C-rækken, og det har helt sikkert kunne mærkes på antallet af spillere og interessen omkring klubben”, siger Sten Frederiksen.

U15 drengene er ikke de eneste med højt ambitionsniveau. Sæby Basketball Club har også ambitioner på deres vegne, og planlægger at tilmelde drengene i mesterrækken næste sæson. Det vil i så fald være første gang i klubbens 42 årige historie, at klubben har et elite ungdomshold, som deltager i den bedste række i Danmark.

Sæby Basketball Club prioriterer at favne alle spillere uanset ambitionsniveau. Klubben har fokus på kammeratskab, holdånd, glæde og udvikling for alle. Derfor vil klubben arbejde for, at der fremover både vil være et grandprixhold og mesterrækkehold for drengene.

 

Skriv en kommentar......