d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Debatindlæg:
Demokrati og fleksibilitet

12. april 2019 - kl.12:26 - af:

Carsten

Borgmester Birgit Hansen har tidligere (bl.a. i diskussionen om ansættelse af en ”Whisleblover”) givet udtryk for, at Medsystemet er fuldt ud gearet til at klare alle de demokratiske spørgsmål eller problemer som medarbejdere kan have, eller havne i.

Kommunaldirektøren har også været fremme for at beskrive den store medarbejdertilfredshed der er i kommunen (ca. 80% tilfredse medarbejdere).

Vi håber i enhedslisten at ovenstående kan blive brugt i sagen om arbejdstilrettelæggelse for personale i ”Center for sundhed og pleje” efter, at over halvdelen af personalet giver udtryk for ikke i tilstrækkelig grad, at være informeret om processen og konsekvenser af omlægningen af deres arbejde i så god tid, at de har haft mulighed for at klæde deres tillidsrepræsentant på til diskussion med ledelsen.

For os at se vil det være rimeligt at borgmesteren og den øverste administrative ansvarlige for MED systemet, komunaldirektøren beder om at processen starter forfra så alle medarbejdere kan deltage i en diskussion om emnet og give deres mening til kende inden beslutninger om omlægning tages. Dette kunne være et godt eksempel på, at Medsystemet har en demokratisk struktur hvor medarbejdere kan give deres mening til kende og det vil sandsynligvis også føre til bedre medarbejdertilfredshed end det vi oplever nu i denne sag.

Når borgmesteren i et tidligere indlæg om denne sag giver udtryk for, at man ikke bare kan lade processen gå om,  fordi nogen er utilfredse, vil jeg henlede borgmesterens opmærksomhed på at hendes eget parti socialdemokratiet, ikke havde samme skrupler i 1993 da de støttede op om en ny afstemning vedrørende Danmarks tilknytning til EU. Dette på trods af, at befolkningen i 1992 havde stemt imod en nærmere tilknytning.

I den sammenhæng kan en ny proces og afgørelse om arbejdstilrettelæggelse for medarbejdere i Frederikshavn vel ikke vælte læsset? Det kræver kun lidt fleksibilitet. Den samme fleksibilitet som man i den nye tilrettelæggelse af arbejdet forlanger af medarbejderne.

Carsten Nielsen
Enhedslisten

 

Skriv en kommentar......