d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Debatindlæg: Flere pædagoger eller flere skattelettelser?

30. marts 2019 - kl.9:25 - af:

Allan Norré Pedersen

Allan Norré Pedersen, Folketingskandidat for SF, har skrevet dette indlæg:

Vi står overfor et valg.

Vil vi ha flere voksne til at give omsorg og mere ro på til vores børn i vuggestuer og børnehaver – eller vil vi give skattelettelser til dem, der i forvejen har.

Regeringen bryster sig af at have givet store skattelettelser. Samtidig er der historisk få voksne til vores børn i daginstitutionerne.

Det er helt åbenlyst, at hvis der om eftermiddagen kun er én voksen til en hel vuggestuegruppe, bliver pædagogens arbejde ren brandslukning, og uanset hvor dygtig pædagogen er, går det ud over børnene, for små børn har brug for voksne omkring sig.

DERFOR ER SVARET FOR MIG KLART:

SF ønsker bedre normeringer i vores vuggestuer og børnehaver frem for skattelettelser. I vuggestuerne skal der max. være 3 børn per voksen. I børnehaverne skal der max. være 6 børn per voksen. Selv pædagoger har kun to arme.

Vi vil formentlig i valgkampen høre regeringen hævde, at det er kommunernes ansvar at sikre en ordentlig normering, men det er kun den halve sandhed. Regeringen og DF fører en meget stram økonomisk politik over for kommunerne. Den sætter snævre rammer for, hvor meget kommunerne må bruge på service, herunder børnepasning.

Overskrider kommunerne de udstukne rammer, straffes de økonomisk. Så selv om en kommune har penge i kassen, bliver den straffet for et bruge dem på f.eks. bedre normeringer. Og de fattige kommuner bliver straffet for at sætte skatten op.

Det kræver en stærk venstrefløj efter valget, såfremt kommunerne skal løsnes fra det økonomiske jerngreb, regeringen og DF holder dem i. Kun derved kan normeringerne i dagsinstitutionerne forbedres.

En kommentar til: “Debatindlæg: Flere pædagoger eller flere skattelettelser?”

 1. Karsten Munk den: 30 marts - 2019 18:13

  ”Det kræver en stærk venstrefløj efter valget”
  Det meste af nuværende Folketing opfører sig desværre som om den tilhører rød blok, så hvad har vi egentlig ud af det kommende valg?
  Vi har brug for politikere der varetager Danmark og danskeres interesser.
  Vi har brug for politikere der ikke lader fremmede udvande Grundloven, så vores samfundsorden går i opløsning.
  På overfladen ser Danmark flot ud, men økonomisk og social kaos lurer lige om hjørnet.
  Politikere, medier, ”meningsdannere” og diverse myndigheder begrænser vores ytringsfrihed, truer med at tage vores børn fra os, truer med at indberette en far til myndighederne, fordi han tilfældigvis har sin søn med til en lovlig anmeldt demonstration.
  SF’s pædagogsnak løser ingenting, så længe man ikke tager fat på det grundlæggende problem i Danmark.

Skriv en kommentar......