d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Regionsmesterskaber i folkedans på Sæbygårdskolen

22. marts 2019 - kl.5:53 - af:

folkedans regionsm_600x250

I lighed med forrige år afholder Folkedans Danmark og Region Nordjylland regionsmesterskaber i Folkedans for par. I år prøver de noget nyt, da de samme eftermiddag afholder konkurrencer for børne og unge folkedansere fra Jylland/Fyn.

Konkurrencen afvikles søndag den 24. marts kl. 14 på Sæbygårdskolen i Sæby. Publikum er hjertelig velkommen til at komme og se, hvad der foregår. Tag din kaffekurv med indhold med og gerne familie, venner, naboer og bekendte med. Der betales en meget beskeden entré.

Konkurrence indenfor folkedans er startet for mere end 10 år siden, men det er stadig ikke så udbredt rundt i Danmark. Her i Region Nordjylland kan de dog glædes over, at der igen i år er meldt 5 par til konkurrencen – alle par kommer fra Vendsyssel. Når det gælder børne/unge danserne, er der stadig ikke vished om, hvor mange par, der stiller op, da børn og unge dansere har mulighed for at tilmelde sig på selve konkurrencedagen – de ved dog, at de har nogle aktive B&U dansere her i regionen, så de håber meget, at der er dansere til flere af de 4 rækker, der bliver udbudt til de unge dansere. Der vil deltage børn i forskellige aldersklasser, men på nuværende tidspunkt er tilmeldingen ikke på plads, da børn kan tilmelde sig konkurrencen indtil på dagen.

Landsforeningen sender som konkurrencens koncept foreskriver 3 dommere, der efter bedste evne vil bedømme danserne, dels i teknisk udførelse af dansen dels i det kunstneriske udtryk.

Bjarne Jensen spiller på sin harmonika under konkurrencen, og der vil også blive mulighed for at publikum kan røre benene.

Kom og bak op om regionens modigste folkedansere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar......