d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel

22. marts 2019 - kl.6:28 - af:

Feriehus

I Frederikshavn kommunes hjemmepleje er der indført ny feriemodel. Der forefindes stor utilfredshed omkring denne model, da den medfører flere konsekvenser for personalet, især aften- og nattevagter. Vedtagelsen af den nye feriemodel er besluttet i et MED-udvalg, hvor MED-repræsentanter har taget beslutningen om model A, på de ansattes vegne, uden at størstedelen af personalet selv har kendt til denne afstemning.

Som ansat i aften- og nattevagt er arbejdstimerne fordelt forskelligt. Nogle har fordelt timerne, så der i en uge arbejdes 16 timer og i en anden uge 40 timer. I model B bliver personalet trukket time for time og har dermed flere sammenhængende fridage med familien.
Med model A vil kommunen trække 30 ferietimer, uanset om man har 16 eller 40 arbejdstimer i den uge man ønsker ferie. Hvis man ønsker ferie i den uge, hvor man har 40 arbejdstimer, bruges 30 ferietimer, men samtidig skylder personalet 10 arbejdstimer, som personalet skal yde på et andet tidspunkt, og som planlægger har fuld rådighed over.

Model A vil medføre administrative udfordringer og samtidig koste mere tid og medføre mange utilfredse medarbejder. Hvorfor ændre på noget som fungere?

På baggrund af den store utilfredshed, er der blevet lavet en underskriftindsamling i hele Frederikshavn kommune, hvor mange medarbejdere står sammen om at gå imod den nye feriemodel A, da størstedelen er tilfredse med den nuværende model B, som fungerer godt.

I alt er indsamlet ca. 270 underskrifter, som vil blive overleveret til borgmesteren Birgit Hansen onsdag d. 27.3 kl. 11.45 på Rådhuset i Frederikshavn.

De håber på stor tilslutning til overrækkelsen af underskrifter, for at vise utilfredsheden med den nye feriemodel A.

En kommentar til: “270 underskrifter til Borg-mesteren mod ny feriemodel”

  1. Kathja Ryom den: 24 marts - 2019 00:49

    Der er da vist et MED udvalg der blander sig i noget som de ikke skal!! Men uanset håber jeg der er nogle tillidsvalgte som har røde ører.

Skriv en kommentar......