d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"



Festligt og fornøjeligt frederikshavnerkor

21. marts 2019 - kl.8:28 - af:

Kor med piger kopier

De Frivillige på Østervrå Ældrecenter havde i sidste uge inviteret Frederikshavn Mandskor til Østervrå, og koret kvitterede med et forrygende optræden, og de havde tilmed taget en anden musikalsk gæst med – organist ved Frederikshavn Kirke Thomas Kursch .

Normalt holder De Frivillige deres arrangementer på centrets 1. sal, men dette arrangement krævede ekstra plads, så derfor var mødestedet Hyggekrogen. Centrets beboere og deres pårørende var inviteret til det, der skulle viser sig at blive en forrygende aften med et særdeles varieret program.

Koret mødte i god tid for at stille op – også deres eget medbragte el-orgel, som dog hurtigt blev valgt fra, da Hyggekrogens klaver i klang og toner fuldt ud lever op til en musikers krav og forventninger.

Kor, pianist og organist
Efter velkomst og introduktion af koret tog korets leder Lasse Flyvbjerg ordet og ledte tilhørerne igennem en forrygende aften med korsang, fællessang og sjove anekdoter. Hele aftenen samlede Flyvbjerg trådene, og flere gange i løbet af aftenen satte organist Thomas Kursch sig til klaveret bl.a. med et stykke musik af Mozart. Af og til var det også Kursch, der greb dirigentstokken. Korets pianist Jørgen Drachman brillerede også i aftenens på husets klaver med den ene gode melodi efter den anden.

– Hele aftenen var det en fortryllende oplevelse at se og høre koret synge, og opleve, hvordan de i fællesskab fik sat deres eget præg på sangene, fortæller De Frivillige.

Centrets køkken havde sørget for en kage, der til fulde matche den gode stemning, og både den og kaffen fik rosende ord med på vejen – også fra de musikalske gæster. Således styrket var alle klar til anden runde med mandskorets egne sanghæfter.

Nye kormedlemmer
Aftenens overraskelse kom i form af ”nye” kormedlemmer, idet de kvindelige medlemmer af De Frivillige blev inviteret på scenen for at ”hjælpe” koret med en kendt sang. De Frivillige mænd sad og godtede sig over, at det kun var pigerne, der var ”på podiet”, men pludselig var det også deres tur til ”at synge” foran koret.

Det hele endte ud i et potpourri af sømandssange, og så blev der gynget ved bordene. Aftenen sluttede med en dejlig aftenssang, og to fantastisk dejlige timer, var gået i en helt forrygende stemning.

De Frivillige er på banen igen allerede den 4. april, hvor der er syng-sammen og Doris sammen med nogle venner spiller til.

Fakta:
Frederikshavn Mandskor
Stiftet 1902
Ca. 25 medlemmer
Korleder Lasse Flyvholm
Pianist Jørgen Drachman

Skriv en kommentar......