d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sygehuset i Frederikshavn får ingen garantier

19. marts 2019 - kl.16:20 - af:

Sygehus_600x250

I et interview med Mandag Morgen har Statsminister Lars Løkke givet en garanti til landets akutsygehuse. Men sygehuset i Frederikshavn er ikke omfattet af denne garanti. Derfor har den nordjyske socialdemokrat og sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen i dag, tirsdag, stillet spørgsmål til statsministeren, om man i det nordjyske kan få samme garantier for Frederikshavn sygehus.

Og hvis ikke han er klar til udstede samme garanti, kommer disse sygehuse i fare med regeringens sundhedsreform, ligesom ca. 20 sygehuse er lukket siden Løkkes sidste strukturreform fra 2007?

Statsministeren udtalelser:
“Når jeg kommer rundt i landet, oplever jeg, at borgerne er bange for, at deres lokale sygehus lukker. Men der er jo ingen af de 21 akutsygehuse, der nu kan lukkes. Jeg kommer til at cementere deres eksistens. For når jeg bygger hele det nære sundhedsvæsen op omkring de 21 sygehuse og laver en politisk struktur, hvor vi vælger nogle borgmestre, udvalgsformænd, læger og andre mennesker ind, får jeg skabt et ambassadørkorps omkring det sygehus. Hvis der sidder nogle folk på et sundhedsministerkontor med nogle tanker om lige at vifte for eksempel Thisted Sygehus væk, vil det aldrig ske”, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkkes fredning af landets akutsygehuse står i skærende kontrast til hans første strukturreform. Siden den reform trådte i kraft i 2007, er 18 sygehuse lukket.

Når du siger cementere, lyder det jo nærmest som “Løkke: Garanti mod sygehuslukninger”. Er det rigtigt?

“Ja, det er jo evident”.

 

 

 

Skriv en kommentar......