d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Handicappede skal ikke tvinges over i en taxa

18. marts 2019 - kl.8:41 - af:

per larsen konservativ tv2 nord_600x250

” Jeg er helt enig i, at vi skal bruge pengene på behandling af  patienterne, frem for på kørselsgodtgørelse, men der bør være en grænse for hvor rigide reglerne er ” siger den Konservative gruppeformand i Regionsrådet og folketingskandidat i hele Nordjylland, Per Larsen.

” Vi har indgået en aftale om at spare 16 mio. kr.om året, ved at stramme reglerne for udbetaling af kørselsgodtgørelse til patienterne. Den aftale står vi Konservative selvfølgelig ved. Men det har altså aldrig været meningen, at reglerne skal administreres sådan, at handicappede patienter, som via deres kommune har fået bevilget en handicapbil med blåt skilt til parkering på handicap pladser, skal tvinges over i en taxi. Specielt ikke, hvis det tilmed koster regionen flere penge, end hvis den handicappede kører selv” fortsætter Par Larsen.

” Jeg har fået en del klager fra patienter, både handicappede,  men også alderssvækkede og meget syge patienter, for hvem det er uudholdeligt at skulle transporteres i mange timer via regionens fællestransport. På den baggrund har jeg bedt om en redegørelse fra administrationen. Den redegørelse viser, at det i visse tilfælde, ikke kun er til stor gene for de handicappede patienter, men at det også er billigst at lade patienten køre selv, til undersøgelse og behandling på regionens hospitaler, frem for at regionen stiller taxa kørsel til rådighed “, siger Per Larsen

“Jeg har derfor bedt regionsrådsformand Ulla Astman (A) om, at vi på førstkommende møde i regionsrådets forretningsudvalg, får en drøftelse af hvordan vi sikrer,  at patienter som ikke er i stand til at køre med kollektiv trafik, får mulighed for at få kørsel i egen bil refunderet, specielt i de tilfælde hvor det er billigst for regionen” , slutter Per Larsen.

 

Skriv en kommentar......