d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ny digital ID-løsning – MitID afløser NemID fra 2021

17. marts 2019 - kl.0:40 - af:

nemid

Fra sommeren 2021 får vi en ny digital ID-løsning i Danmark, nemlig MitID, som afløser NemID.

Bag MitID står den offentlige sektor og de danske banker, som nu har underskrevet kontrakten med leverandøren af den nye løsning.

Der er dermed taget et afgørende skridt på vejen mod en fremtidssikret digital identitets-infrastruktur på tværs af den offentlige og private sektor i Danmark: Kontrakten om udvikling og drift af MitID er underskrevet. Nets DanID A/S har leveret tilbuddet med det bedste forhold mellem kvalitet, leveringssikkerhed og pris og er derfor valgt som leverandør.

“Med MitID sørger vi for, at den nationale, digitale infrastruktur også fremadrettet vil være et stærkt fundament for det digitale Danmark. Samtidig sikrer vi, at brugerne fortsat kun har ét sikkert, digitalt ID, som de er trygge ved at bruge,” siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg.

“Vi har nu skrevet under på en kontrakt om danskernes digitale nøgle de næste mange år frem. Kontrakten er resultatet af de sidste knap 3 års samarbejde mellem den offentlige sektor og bankerne i Danmark, som er gået sammen i et unikt partnerskab om at udvikle og drifte fremtidens digitale løsning til identifikation. Udviklingen og implementeringen vil blive til gavn for hele samfundet,” siger digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen.

Slut med pap-nøglekortet
Når den nye løsning bliver taget i brug, vil det være uden nøglekortet i den pap-version, vi kender i dag. Med MitID kommer der i stedet andre måder at logge ind med sit digitale ID. Det vil bl.a. blive i form af en App ligesom den populære NemID-nøgleapp. Der kommer også en række andre muligheder, fx fysiske løsninger til dem, som foretrækker det eller har særlige behov.

Da udviklingen af det nye MitID først igangsættes nu, har de forskellige muligheder ikke fået navn og endelig form.

Alle borgere og virksomheder vil få grundig information om, hvordan man går fra den ene løsning til den anden.

MitID bliver opbygget af mindre dele, som gør systemet mere fleksibelt end det nuværende NemID. Den ukendte fremtid kræver et fleksibelt system som MitID, fordi det løbende kan tilpasses både muligheder og trusler.

Lanceres sommeren 2021
Ifølge planen vil MitID blive lanceret i sommeren 2021. Brugerne flyttes fra NemID til MitID over en periode på 9 måneder. Mens MitID tages i brug, vil NemID og MitID fungere side om side. NemID lukker, når MitID er fuldt indfaset i 2022.

MitID-kontrakten har en samlet værdi på 939 mio. kr. for udvikling og en driftsperiode på 10 år med mulighed for 2 års forlængelse. Tre leverandører bød, og alle bud har været af høj kvalitet, påpeges det.

Links til nærmere beskrivelse og illustration af planerne:
http://finansdanmark.dk/38569.aspx

https://www.nets.eu/dk-da

(Kilder: FinansDanmark og Nets)

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til: “Ny digital ID-løsning – MitID afløser NemID fra 2021”

  1. Karsten Munk den: 17 marts - 2019 07:36

    Ny IT skandale lurer forude. Det er så typisk dansk molboarbejde, at man absolut skal bruge en milliard på at ændre noget der fungerer fint.

Skriv en kommentar......