d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Henrik Buchhave (V):
Pensionist eller?

6. februar 2019 - kl.15:48 - af:

Buchhave_600x250

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Henrik Buchhave, Folketingskandidat for Venstre i Frederikshavn Kredsen.

For mig er det ganske enkelt, hvis man er for dårlig til at arbejde, ja så skal man have mulighed for at gå ned i tid, eller helt at trække sig fra arbejdsmarkedet. Jeg er selv faglært tømrer, og har gennem et par uheld fået lidt skavanker et kæmpe med.

Men det forslag som Mette Frederiksen kom med i sidste uge, det holder jo ikke. Det er uklart hvem hun mener skal have lov til at trække sig, og hvem der ikke skal. Og hvem skal vurdere dette og hvor skal økonomien komme fra?

Jeg har den opfattelse, at langt de fleste er bedst tilpas med at have et job, det er der vi har det sociale samvær og det er ofte igennem jobbet vi identificerer os. Til gengæld tror jeg også at mange, når de kommer op i alderen og skavankerne de melder sig, kunne have lyst til at arbejde lidt mindre eller have et lidt lettere job, hvis der er økonomi og vilje til det. Der bliver ofte talt om ”det grå guld”, men det er bestemt ikke det, den ældre lønmodtager oplever, hvis der bliver behov for et nyt job. Det er fint der tilbydes mulighed for efteruddannelse, men har du over 40 år arbejdet som håndværker, kan udsigten til en skolebænk, for mange, være meget afskrækkende. For ikke at tale om det nederlag mange vil føle, ved ikke at kunne fortsætte i det man kender til.

Seniorførtidspension er næsten umuligt af få tilkendt, uden at skulle igennem lange og opslidende ansøgninger, hvorfor det kan synes lettere ikke at søge. Ni ud af ti der søger, får seniorførtidspensionen tilkendt, men vejen til denne godkendelse er for besværlig. Det bør der politisk kunne gøres noget ved – sammen med arbejdsmarkedets parter, for kun i fællesskab kan der findes løsninger der virker for alle.

 

En kommentar til: “Henrik Buchhave (V):
Pensionist eller?”

 1. Karsten Munk den: 6 februar - 2019 17:55

  Kilde : Wikipedia “Statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde i sin nytårstale 1. januar 2011 op til at afskaffe efterlønnen for de danskere, der på daværende tidspunkt var under 45 år.” citat slut

  Det er mig en gåde, at det netop var en Venstre-statsminister der begravede efterlønnen. Man fjernede en smidig ordning, som borgere selv var med til at finansiere.

  Nu slås de samme politikere om en erstatningsløsning, hvor skrankepaver skal bedømme om hr. eller fru. Jensen er berettiget til hjælp.

  Gennem mange årtier er vi opfordret til at spare op til alderdommen, men politikere lader os ikke beholde pengene, når der endelig er lidt ekstra. De skal nok finde en paragraf i lovjunglen der siger : “beløbet modregnes”.

  Det er træls, at formentlig velbegavede politikere har så lidt føling med samfundet.
  I 2011 vidste alle, at mange mennesker slides ned på arbejdsmarkedet, så nu er det endnu mere træls at man fem år efter giver sig til at opfinde den dybe tallerken igen.

  Ingen har sagt det bedre end John Mogensen :
  “Hvad tænker de på inde på den der borg? når de tænker ! – hvis de tænker?
  De tror vist de passer en kæmpe flok får, som er lagt i lænker

Skriv en kommentar......