d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hærvejen vil i international superliga

5. februar 2019 - kl.9:22 - af:

Hærvejen, januar 2019 kopier

Frederikshavn Kommune skal sammen med 11 jyske kommuner, borgere, erhverv og lodsejere udvikle Hærvejen, så den bliver endnu mere attraktiv for både turister og borgere i hærvejskommunerne.

Nordea-fonden har investeret 915.000 i et forprojekt, der skal gøre Hærvejen til det førende rejsemål for vandre- og cykelturisme i Nordeuropa.

Forprojektet skal styrke adgangen til store naturoplever, skabe bedre faciliteter og øge muligheden for at gå på opdagelse i historien og lokalkulturen. 12 jyske kommuner, heriblandt Frederikshavn Kommune, skal i samarbejde med borgere, erhverv og lodsejere langs ruten udvikle planerne, der skal gøre drøm til virkelighed.

’Hærvejen har en fantastisk fortælling og danner rammen for en unik natur- og kulturoplevelse. Vi har skønne hærvejsoplevelser, men der ligger en række uudnyttet potentialer, som vi skal udvikle for at gøre oplevelsen endnu bedre. Ligesom de andre Hærvejskommuner, vil vi kigge på, hvordan vi kan gøre Hærvejen i Frederikshavn Kommune mere attraktiv for turister men også for vores egne borgere’ lyder det fra Borgmester Birgit Hansen.

Forprojektet skal munde ud i en samlet udviklingsplan, som Destination Hærvejen forventer at have klar i begyndelsen af 2020.

Hærvejen i Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune blev i september 2018 kåret som Årets Friluftskommune og skal i 2019 fortsat have fokus på natur- og friluftsoplevelser i hele kommunen. I den forbindelse giver forprojektet rig mulighed for at sætte fokus på Hærvejen. Især faciliteter og overnatningsmuligheder langs Hærvejen skal nytænkes, hvis den skal blive en større attraktion, end den allerede er.

’Der er i øjeblikket langt mellem overnatningsmulighederne langs Hærvejen i kommunen. Derfor vil vi især se på nye overnatningsmuligheder, der skal gøre Hærvejen tilgængelig for en bredere målgruppe.’ forklarer Naturmedarbejder Hanne Lauritsen fra Park & Vej.

Derudover bliver det også en vigtigt opgave for Frederikshavn Kommune at fortælle kommunens egne borgere, hvordan de kan bruge Hærvejen lokalt, og hvilke naturoplevelser de får derude.

’Det er vigtigt, at Hærvejen formidler den historie, kultur og natur, som vi har i kommunen. Derfor giver projektet også anledning til at se på, om ruten kan blive bedre ved at omlægge dele af strækningen og finde nye veje’, supplerer Hanne Lauritsen.

Fakta om Hærvejen
Hærvejen er 500 kilometer fra Padborg til henholdsvis Hirtshals og Frederikshavn. Ruten forbinder Pilgrimsruten St. Olavsleden i Norge til den Spanske ’El Camino de Santiago de Compostela’.

Der er i disse år en stigende interesse for Pilgrimsvandringer, og ruten giver god anledning til udvikling af lokalsamfundene langs ruten. Især tyske turister, efterspørger i stigende grad pilgrimsruter med autentiske og meningsfulde oplevelser.

 

Skriv en kommentar......