d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Butikkerne i Sæby kan holde åbent hele påsken

18. januar 2019 - kl.0:38 - af:

600x250Torvet

Tidligere år har detailbutikkerne og hovedparten af supermarkederne været tvunget til at holde lukket på helligdage i påsken, men ikke i år.

Frederikshavn Kommune har ansøgt Erhvervsstyrelsen om dispensation til at holde butikkerne åbent i påsken, med den begrundelse at der afholdes Rødspætte Cup i Frederikshavn Kommune.

Den har i alt sin enkelthed betydet at hele Frederikshavn by de tidligere år, har kunnet byde deltagerne i Rødspætte Cup velkomne med åbne arme og butikker, alle påskedagene.

Det man i år kan hæfte sig ved er, at den fremsendte dispensation fra Erhvervsstyrelsen, dateret 16. januar er gældende for hele kommunen, hvilket betyder alle butikker i Sæby nu også kan holde åbent hele påsken, hvis man ønsker det. Det gælder både detailbutikker og supermarkeder.

Der er ingen tvivl om at denne dispensation bliver modtaget med kyshånd, fra supermarkederne og dele af detailbutikkerne, men om det giver sig udslag i, at alle vil holde åbent hele påsken er usikkert.

Fordelene i at holde åbent på helligdage er meget branche bestemte og der vil derfor med stor sandsynlighed fortsat være butikker der vælger at holde helligdagene hellige.

Dispensationen er fra Erhvervsstyrelsen begrundet med, at det beskrevne arrangement (Rødspætte Cup) samlet set opfylder betingelserne for, at der kan gives dispensation efter § 2, stk. 2, i lov om detailsalg fra butikker m.v.

Erhvervsstyrelsen giver derfor dispensation til, at butikkerne i Frederikshavn Kommune kan holde åbent på helligdagene i påsken i 2019, men det understreges at dispensationen kun er gældende for indeværende år.

Skriv en kommentar......