d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Revision af retningslinjer for detailhandelen

11. januar 2019 - kl.9:01 - af:

Saeby torv_600x250

Frederikshavn Kommunes Økonomiudvalg besluttede på dets møde den i december 2018 at igangsætte en revision af Kommuneplanens bestemmelser om detailhandel.

Denne revision er nu sat i gang, og der er på kommunens hjemmeside offentliggjort en debatfolder og redegjort for en høringsperiode frem til den 6. marts.

Til grund for Økonomiudvalgets beslutning ligger bl.a. en omfattende detailhandelsanalyse, hvor alle kommunens butiksejere velvilligt har afgivet oplysninger om f.eks. butiksstørrelse, omsætning og forventninger til fremtiden. Analysens konklusioner og anbefalinger er diskuteret på møder med bl.a. handelsstandsforeningerne.

Ved mere omfattende forslag til ændringer i kommuneplanen – f.eks. af bestemmelserne om detailhandel – skal byrådet, inden der vedtages forslag, indkalde ideer og forslag til indholdet af den forestående planlægning.

På den baggrund igangsætter Økonomiudvalget en indledende offentlighedsfase. I folderen er der eksempler på hovedspørgsmål og muligheder i den forestående planlægning præsenteres.
”For så tidligt i processen som muligt at få synspunkter og idéer til den planlægning vi skal i gang med, opfordrer vi alle til at give deres besyv med. Det er vigtigt for os at kende borgernes, branchens og udviklernes holdninger, behov og ønsker, når vi planlægger”, udtaler borgmester Birgit Hansen på baggrund af Økonomiudvalgets beslutning.

”Vi mangler stadig at mødes med nogle af handelsstandsforeningerne, men det når vi inden udløbet af den indledende offentlighedsfase”, fortsætter Birgit Hansen.

”Detailhandelsbranchen er et vigtigt erhverv. Branchen beskæftiger mange og både for de fastboende og de mange turister, der hvert år kommer på besøg, er det vigtigt, at Frederikshavn Kommune som planlæggende myndighed har de rigtige varer på hylderne”, lyder det afslutningsvis fra borgmesteren.

Link til hele debatfolderen:
https://frederikshavn.dk/media/10622/7-marts-2019-debatfolder-temaplan-detailhandel.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

 

Skriv en kommentar......