d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Drikkevandet bliver nu ISO-22000-certificeret

8. januar 2019 - kl.8:19 - af:

Freder_Forsyning_01_270115_000167 kopier

Frederikshavn Vand A/S har altid leveret drikkevand af høj kvalitet til forbrugerne. Nu har de friske dråber tilmed fået et officielt kvalitetsstempel.

Vandet fra Frederikshavn Vand A/S bliver nu ISO-22000-certificeret. Det betyder, at proceduren for kontrollen af vandet er gennemgået og godkendt.

– Vi er nu certificeret på samme måde som en fødevirksomhed. Det får umiddelbart ingen betydning for vandet, der kommer ud af hanen hos forbrugerne, fordi vi altid har leveret vand af meget høj kvalitet. Men vi kan fremover dokumentere kvaliteten sort på hvidt, oplyser forsyningschef Lars Østergaard.

Den nye certificering giver forbrugerne øget tryghed, og restauranter og andre fødevarevirksomheder har mulighed for at bruge kvalitetsstemplet i deres markedsføring.

Nye kildepladser
Og forbrugerne i Frederikshavn Vand A/S’ forsyningsområde kan se frem til vand i høj kvalitet også i fremtiden. Vandforsyningen arbejder hver dag på at sikre kvaliteten af drikkevandet, og aktuelt har selskabet opkøbt 100 hektar skov og hede ved Tolne, hvor en del af vandet fremover skal hentes.

– Vi er løbende opmærksomme på at udvikle vores kildepladser. Det nye område ved Tolne er med til at sikre, at vi kan levere drikkevand i en meget høj kvalitet til vores forbrugere langt ind i det næste århundrede, fortsætter Lars Østergaard.

Billigst og bedst for miljøet
Lars Østergaard slår et slag for, at vi skal nyde det naturlige drikkevand fra vandhanen.

– Vand fra hanen er både det billigste og friskeste, du kan drikke. En halv liter vand direkte fra hanen koster under 5 øre, og det er endda inklusiv udgifterne til spildevandsafledning.

– Når du slukker tørsten i vand fra hanen, vælger du tilmed den grønneste løsning. Vandet bliver pumpet direkte ud til forbrugerne i et lukket ledningsnet, og det belaster derfor ikke miljøet med CO2-tung transport på vejene, afslutter forsyningschefen.

Skriv en kommentar......