d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Klimaministeren åbner nu for forundersøgelser

22. december 2018 - kl.11:37 - af:

Vindmoeller1_600x250

Energiselskabet European Energy kan nu gå videre med afdækningen af muligheden for et havvindmølletestsite ud for Frederikshavn.

Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings og klimaminister (V), har nu givet sin tilladelse til, at der kan foretages forundersøgelser i forbindelse med den mulige placering af et havvindmølletestsite ud for Frederikshavn.

Energiselskabet European Energy og EFK-ministeriet kan dermed igangsætte de nødvendige undersøgelser, der skal afdække, om det planlagte testsite 4,5 kilometer fra Frederikshavn Havn kan blive en realitet.

Byrådsflertal stemte mod brugen af indsigelsesretten
De 29 byrådsmedlemmer i Frederikshavn Kommune satte sig sammen i byrådssalen d. 17. december i år. Her drøftede man de forskellige skriftlige borgertilkendegivelser, som er blevet indsamlet efter i alt to borgermøder om havvindmølletestsitet. Byrådsmedlemmerne stemte her, om man agtede at benytte sig af sin indsigelsesret over for EFK-ministeriet. Et flertal på 20 byrådsmedlemmer stemte mod brugen af indsigelsesretten. Og det blev dermed endeligt op til minister Lars Christian Lilleholt at afgøre, om European Energy kunne gå videre med projektet. Den beslutning har han altså nu truffet.

– Når nu 20 ud af 29 byrådsmedlemmer kan se fornuften i det her projekt, så er det positivt, at også ministeren bakker op og giver grønt lys til en forundersøgelse, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Næste skridt er en miljøvurdering
Før havvindmølletestsitet kan blive en realitet, skal der laves en ny miljøkonsekvensundersøgelse, som vil kigge på eventuelle påvirkninger af flora og fauna i området omkring de planlagte havvindmøller og deres fundamenter.

Undersøgelsen og udfærdigelsen af en VVM-redegørelse forventes at blive gennemført i løbet af 2019. I denne forbindelse vil der komme en offentlig høring.

En kommentar til: “Klimaministeren åbner nu for forundersøgelser”

 1. Karsten Munk den: 22 december - 2018 13:56

  I gamle dage, som ikke er længere væk end starten på 80erne, rullede staten et naturgasnet ud. Da skulle oliefyr skrottes, og det var lige før man fik tæsk, hvis man ikke skiftede til den vidunderlige, billige og rene form for energi.

  Kraftværker – kraft/varmeværker tvinges til at skifte fra den ene brændselsform til den andet, og ingen ved hvor længe en aftale gælder.

  Man har fuldstændig fejlbedømt udviklingen på vindmøllestrøm i kombination med traditionelle kraft/varme priser. Pludselig fjerner staten et aftalt tilskud, så masser af fjernvarmekunder får en langt højere varmeudgift. Det finder Frederikshavn byråd måske også positivt.
  Man må snart kunne se at Danmarks klimapolitik ikke drejer sig om klima, men penge og magt.

  Klimaaktivister siger vi skal have vindmøller NU, fordi der ikke er mere naturgas.
  Da er det der går storpolitik i det hele, for man forsøger jo at hindre Rusland i at føre en naturgasledning til Europa gennem dansk territorialfarvand.

  Vi har kørt med naturgas i 40 år, og man skulle tro verden var dejlig ren, men nej – nu har klimatosser kastet sig over co2 som den store djævel, og vindmøller som dem der skal redde os fra det onde.

  Vi må snart ingenting mere. Selv julen bliver ødelagt af klimaaktivister, som ikke kan tåle vi henter et juletræ ind i stuen, at vi pakker gaver ind i flot julepapir, at vi spiser en lækker middag d. 24.

  Jeg glæder mig til at Danmark er 100% afhængig af vindmøllestrøm. Så skal vi bare have en uge i træk med vindstille. Da kan selv Socialdemokrater ikke lave morgenkaffe eller tænde vaskemaskinen.

Skriv en kommentar......