d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"En ellers smuk gammel bygning midt i byen forfalder

21. december 2018 - kl.9:01 - af:

Dybvad Skole

Midt i Dybvad ligger ruinerne af Dybvad Real Skole. Skolen lukkede i 1998, og  i dag står kun skelettet af bygningen tilbage, alt lige fra vinduer, gulve og alt inventar er fjernet.

Formanden for Dybvad Borgerforening, Jesper Koldtoft siger til TV2 Nord: ”Det er en skamplet på en by som vores. Bygningen er fuldstændig i forfald. Det er der ingen tvivl om, når man ser på den”. Han har set, hvordan skolen de sidste 20 år er forvandlet fra en flot gammel bygning til et spøgelseshus, hvor indgangen nu er spærret med hegn, og han mener skolen bør rives ned.

Da skolen lukkede i 1998, var bygningerne året forinden solgt til Askovhus, som ville bruge bygningerne til udsatte børn. Det var på daværende tidspunkt den gamle Sæby Kommune, der solgt skolen for tre millioner kr.

Planerne blev dog aldrig til noget, men man nåede at renovere 15 værelser på skolen. Alf Poulsen, der er nabo til skolen, og som har været med til at renoverere værelserne, har set, hvordan skolen er forfaldet de seneste år.

Fra 2006 til 2007 var det opholdssted for grønlandske unge. Det projekt blev p.g.a. besparelser lukket af det grønlandske hjemmestyre, og skolen blev igen sat til salg.

I 2007 blev den solgt til et københavnsk ejendomsselskab for halvanden million kroner, men det lykkedes dog aldrig at få skabt nye aktiviteter på skolen, og i 2013 måtte ejendomsselskabet opgive. Skolen blev solgt på tvangsauktion for 66.000 kroner til en ejendomsinvestor.

Planerne var store, og nu skulle der bygges ca. 60 billige og energivenlige boliger på grunden, men det hele løb ud i sandet, og i dag står bygningerne tømt for alting og i forfald.

I sommer blev ruinen handlet igen, fortæller TV2 Nord, købsprisen var 15.000 kr. Den nye ejer bor i Odense, og driver forskellige virksomheder. Hans plan var at lave hotel på skolen, det er heller aldrig påbegyndt, så nu vil borgerne i  Dybvad gerne have skolen revet ned.

Det har ikke været muligt at få en udtalelse fra den nuværende ejer.

Foto: Christian Henriksen, Tv2 Nord

En kommentar til: “En ellers smuk gammel bygning midt i byen forfalder”

 1. Karsten Munk den: 21 december - 2018 13:23

  I den langvarige debat om vindmøller ud for Frederikshavn, har vi hørt om kommunens store planer for flere arbejdspladser og vækst i kommunen. Man fremhæver aktiviteten på selve havnen, med nye tiltag for vindmølleindustrien.

  Kommunen har solgt Syvsten hallen for 1 kr. Så har kommunen ikke flere bekymringer med den ejendom. Ude af øje, ude af sind.

  Sådan var det måske også, da man i sin tid lukkede Dybvad gl. skole
  Dybvad ligger ikke mange kilometer fra Frederikshavn bygrænse, men det føles som lysår væk, siden man har så lidt interesse i hvad der foregår i kommunens yderområder.

  Byrådet er ikke uden skyld i at de små landsbyer uddør.

  Man er vildt optaget af pengestærke firmaers aktivitet på havnen, ikke noget forkert i det, men så skal byrådet heller ikke klage over masser af forladte ejendomme på landet, fordi man i spareiver og sammenlægninger fjerner grundlaget for liv derude.

Skriv en kommentar......