d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lillejuleaftens Julemusik-gudstjeneste i Sæby kirke

15. december 2018 - kl.5:59 - af:

sæbykirkemedkors 4_600x250

Advent hænger sammen med Adventure. I år i Sæby kirke bliver 4. søndag i Advent til en Adventure som en ”lillejuleaftens musikgudstjeneste”.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der juleaften i Sæby kirke normalt er stor trængsel ved de fire gudstjenester: Først en julegudstjeneste for de mindste og så tre mere almindelige traditionsrige julegudstjenester. I år bliver der 5 julegudstjenester i alt juleaften i Sæby kirke. Alligevel kan der komme yderligere trængsel, idet Nationalmuseets konservatorer har fået bygget en kæmpe ”Træstald” (ala den i Betlehem) inde midt i Sæby kirke. Den tager et par pladser eller tre.
Heldigvis bliver der mulighed for at tage forskud på juleaftensglæderne, for lillejuleaften falder på 4. søndag i Advent. Det vil sige, man kan få sin julegudstjeneste i Sæby Kirke både den 23., 24. og 25. december.

Adventure i juleglæde
Gudstjenesten lillejuleaften er nemlig henlagt til søndag kl. 15.00. Og bliver en adventure i musik og glæde. Ud fra Johs Døberens strittende pegefinger vil vi høre om glæden. Men først og fremmest vil vi opleve den i salmer og musik under ledelse af kirkens organist, Henrik Strøm. Mod slutningen af gudstjenesten vil adventskransens 4 lys sågar blive slukket og kirkens juletræer i stedet blive tændt.

Vi synger julen ind med Strøm på flyglet
Efter den korte gudstjeneste er der også i kirkerummet en ”anden halvleg” med ”Vi synger julen ind”, hvor der kommer Strøm på flyglet. Her kan deltagerne få mulighed for at ønske og få sunget lige netop sin yndlingsjulesalme.

Lillejuleaften, juleaften og juledag
Og ja, man kan også komme til julegudstjeneste i Sæby kirke første juledag kl. 10.00. Det er juledag, der traditionelt byder på julens smukkeste salmer. Denne dag akkompagneres salmesangen også af Henrik Strøm ved orglet.

Skriv en kommentar......