d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Fik principgodkendelse til datacenter ved varmeværk

7. december 2018 - kl.9:15 - af:

Datacenter_600x250

Plan- og Miljøudvalget besluttede på udvalgets seneste møde at sige ja til kommunaldirektørens indstilling om at godkende de ansøgte dispensationer fra lokalplanen til opførelse af nyt datacenter i tilknytning til Sæby Varmeværk.

Ansøgningen har været i naboorientering ved ejere, beboere og virksomheder af ejendomme, der ligger omkring ejendommen Sølystvej 12. Der er ikke indkommet bemærkninger til sagen i forbindelse med naboorienteringen.

Jf. Planloven kan kommunalbestyrelsen dispensere fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med planens principper. Vidtgående afvigelser kan kun foretages ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

Der ønskes nu opført en bygning til datacenter på i alt 4500 m² med en totalhøjde på 9,5 m. Det ansøgte byggeri placeres uden for lokalplanens byggefelt. Byggeriet kræver dermed dispensation fra lokalplanen.

Varmeværket søger nu i samarbejde med ECO-Locaxion om at opføre et nyt datacenter med tilhørende køleanlæg og administrationsafsnit. Med det ansøgte byggeri vil overskudsvarme fra datacenteret kunne bruges af Sæby Varmeværk til opvarmning ved varmeværkets kunder, ca. 3500 parceller. Bygningen vil således fungere som et større teknisk anlæg, hvor overskudsvarme fra dele af bygningen aftages af Sæby Varmeværk.

Et flertal i Plan- og Miljøudvalget (fmd. Mette Hardam(V), Erik Kyed Trolle(A), Tina Elisabeth Nymann(A), June Menne(A), Jens Hedegaard Kristensen(A) samt Peter Sørensen(V)) tiltrådte indstillingen. Peter E. Nielsen, Aalbæk (C) kunne ikke tiltræde indstillingen pga. den væsentlige afvigelse i byggeprocenten.

Planerne var udførligt omtalt i Sæby Avis forleden. Se her:
http://www.saebyavis.dk/2018/11/29/planer-om-datacenter-ved-soelystvej-i-saeby/

 

 

Tekst: Per Rye

 

En kommentar til: “Fik principgodkendelse til datacenter ved varmeværk”

  1. Karsten Munk den: 7 december - 2018 11:33

    Der kommer ikke overskudsvarme til Sæby varmeværk, uden der først er puttet et vist antal KW strøm ind i anlægget.
    Hvor mange KW forventer bygherre der skal bruges i anlægget, og giver Frederikshavn Kommune dispensation til at opstille vindmølle, som forsyning til anlægget?

    Min radio afgiver varme, men den bruger X-antal Watt for fungere, så det er ikke gratis at lune fingrene på kabinettet.

Skriv en kommentar......