d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ekstra regning fra NT medfører serviceændringer i 2019

6. december 2018 - kl.8:36 - af:

NT Bus_600x250

En stor budgetstigning på 1,4 mio. fra NT tvinger nu kultur- og fritidsudvalget til at justere på serviceniveauet på den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune.

Selvom budgettet for længst skulle være afsluttet, så har Kultur- og Fritidsudvalget, der har ansvaret for den kollektive trafik, på årets sidste møde været nødt til at varsle ændringer og serviceforringelser for 2019.

”Vi er stærkt utilfredse med, at NT pludselig og i sidste øjeblik har sendt en stor ekstraregning i næste års budget. Det er ikke godt nok, at det kommer efter budgetterne er vedtaget. Vi er særligt utilfredse med at administrationsomkostningerne i NT stiger, og specielt når det får den konsekvens, at vi er nødt til at skære i serviceniveauet” Siger Anders Broholm (V), Formand for Kultur- og fritidsudvalget.

”Vi har vendt hver en sten i udvalget, men vi bliver nødt til at lave nogle tilpasninger for 2019. Vi er gået efter at spare på dele, hvor der er er alternative transportmuligheder samt tilpasning i perioder i byerne, hvor der er få passagerer. Det er rigtig træls, men en løsning vi kan leve med, når vi ikke har et valg.” Siger Anders Broholm

Kultur- og fritidsudvalget har sendt forslagene i høring hos de høringsberettigede råd og de er til endelig beslutning i januar. Forslagene betyder bl.a. en nedlæggelse af teletaxaordningen i Frederikshavn by og en særlig sommerkøreplan for bybusserne med ændrede ruter. ”Skagen bybus” bevares, men dog således den kører i perioden frem til 1/10-2019 og fra 2020 kører den i sommerperioden 1/4 til 1/10.

Til gengæld fastholdes den lave takst på “Flekstur”, som i stedet kan bruges. Derved vil der stadig være gode transportmuligheder rundt i kommunen.

Anders Broholm og Bjarne Kvist fra Kultur- og fritidsudvalget har sammen med borgmesteren indkaldt NT til et møde omkring NTs budgetlægning, for at få den ændret, således budgetterne fremsendes tidligere og dermed kan indgå i kommunernes budgetlægning. Endvidere vil de igen påpege det urimeligt i, at NT skruer administrationsomkostningerne op.

Skriv en kommentar......