d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sæby skal lære Kina at skabe fremtidens børnehaver

5. december 2018 - kl.16:57 - af:

besoeg-fra-kina-i-boernehuset-saettravej kopier

Tre børnehavebørn springer rundt på gulvet på en 3 x 4 meter stor lysskærm og fanger balloner med fødderne.

En gruppe vuggestuebørn studerer en bænkebider på en storskærm ved hjælp af et digitalt mikroskop. Og en blandet flok småfolk tegner koncentreret, imens de lytter til mindfullnes-toner fra et integreret lydanlæg.

Sådan er hverdagen i den højteknologiske børnehave/vuggestue Børnehuset Sættravej og netop derfor fik de den 5. december besøg af en håndfuld byplanlæggere fra den kinesiske by Jinan, som har omtrent seks millioner borgere.

– De kinesiske embedsmænd oplevede, hvordan man har tænkt teknologi ind i institutionen på Sættravej. Kina er i en situation, hvor der er massiv befolkningstilvækst. Familierne får flere børn. Og den teknologiske udvikling buldrer derudaf. Så landet har en stor interesse i at få indsigt i, hvordan vi ruster vores mindste borgere til det samfund, der venter dem, når de for alvor skal tage del i det, siger Poul Rask Nielsen, projektchef i Energibyen.

Tæt på naturen og fyldt med hightech
Børnehuset Sættravej er en relativt nybygget institution på 1300 kvadratmeter. Den stod færdig i sommeren 2017 og har været i brug i knapt et år. Børnehuset har plads til 130 børn i alderen seks måneder til seks år. På nuværende tidspunkt nærmer man sig fuld normering.

Bygningen er energioptimeret efter de nyeste standarter. Den har eget orangeri og direkte adgang til natur, som tænkes ind i de daglige aktiviteter. Børnehuset har, udover fokus på både natur og teknologi, ligeledes stor fokus på sundhed gennem fysisk aktivitet og næringsrigtig kost.

Foto: Frederikshavn.dk

Skriv en kommentar......