d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Refleksion gennem kunst og workshops

3. december 2018 - kl.0:03 - af:

Etnytminut_600x250

Den 30. november åbnede ”Efter et nyt Minut” i et 110 m2 stort lokale i Vestergade 30 i Sæby.

SaebyAvis.dk kunne forleden præsentere nogle af idéerne bag projektet og stedet, som drives af billedekunstner Jeanette Sætra og cand.mag. Thomas Rafn, der har nære familiære rødder til Sæby.

Der er søgt et beløb på 20.000 kr. fra Kultur- og Fritidsudvalgets ”frie midler” med henblik på at etablere et blivende ankerpunkt i Nordjylland for samtidskunstnere og samtidskunstinteresserede. Dette er på udvalgets dagsorden den 4.december.

Dette arbejder man at opnå gennem en udstillingsrække med professionelle samtidskunstnere, et kunstbibliotek samt arrangementer og workshops for børn og unge, foreninger, institutioner og virksomheder.

Man ønsker at bringe eksperimenterende samtidskunst til lokalområdet. Det er tillige en ambition at profilere ”Efter et nyt Minut” nationalt såvel som internationalt.

De 2 primære målgrupper er professionelle kunstnere og samtidsinteresserede lokalt og internationalt og endvidere børn og unge i lokalområdet.”Efter et nyt Minut” er et non-profit udstillingssted; der er indtil videre etableret samarbejde med Hjørring Grafiske Værksted og Sæby Scenen.

Kunst- og sprogfilosofisk salon
Der stiles højt med en kunst- og sprogfilosofisk salon, som bl.a. vil omfatte foredrag om den dysmorfe kunst og transcendens, sprogets teatrikalitet, narrativets alternativer, syndefaldsmyten, Krishnamurti-meditation samt spilaftener i jornsk forstand.

Jeanette Sætra fortæller til SaebyAvis.dk, at man ønsker at få folk til gennem kunst at reflektere over livet og over de ting, man gør. Det er således et spørgsmål om at forholde sig til ens vante mønstre. Man vil gerne starte en dialog- og samtalerække.

Ved starten blev der bl.a. sat fokus på Krishnamurtis filosofiske meditation. Jiddu Krisnamurti levede fra 1895 til 1986 og var født i Andhra Pradesh i Indien. Hans udgangspunkt er, at hvordan vi anvender vores opmærksomhed øjeblik for øjeblik bestemmer, hvorledes vi oplever virkeligheden og dermed kvaliteten af vores liv.

Han forbinder selvtranscendens og et etisk bedre liv. Målet er en fuldstændig forvandling af den menneskelige bevidsthed i at sætte mennesket helt og fuldstændig frit. Enden på meditation er meditation, og han taler også om en revolution af det almindelige menneskes psyke.

Læs mere om avisens omtale for nylig:
http://www.saebyavis.dk/2018/11/27/udstillingssted-bibliotek-og-forlag-aabner-i-saeby/

Læs mere om på Wikipedia om Krishnamurti:
https://da.wikipedia.org/wiki/Jiddu_Krishnamurti

Tekst: Per Rye

 

Skriv en kommentar......