d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"SF: Ja tak til nye møller ud for Frederikshavn

2. december 2018 - kl.9:58 - af:

Vindmølle

SF hilser det særdeles velkomment, at der nu er udsigt til, at der kan rejses møller i havet ud for Frederikshavn i løbet af 2020.

Etableringen af 5 havvindmøller med en kapacitet på mellem 21,6 MW – 72 MW vil bidrage til indfrielse af kommunens vision om at gøre energiforsyningen i Frederikshavn bæredygtig, grøn, ren og vedvarende.

Byrådet i Frederikshavn kommune har i årevis været fodslæbende m.h.t. rejsning af nye møller. Den seneste vindmølleplan åbnede for, at der kunne rejses møller 5 steder på land, men mulighederne blev aldrig realiseret, fordi flertallet i byrådet ikke tog kampen op mod vindmøllemodstanderne. Planen om at gøre Frederikshavn til en vedvarende energiby i 2015 blev skrottet og er nu udskudt til 2030.

Da havet ud for Sæby af staten blev udlagt som et muligt område for en havvindmøllepark, var byrådet i første omgang positiv, men da mange vindmøllemodstanderne på ny gik til modangreb, blev planen om vedvarende energi samt nye arbejdspladser til Nordøstvendsyssel skrottet.

I SF ser vi frem til, og er glade for at flertallet i byrådet ser positivt på muligheden for møller i havet, og i lyset af klimaforandringerne og behovet for at mindske udledningen af CO2 vil leve op til mottoet om at tænke globalt og handle lokalt!

I 80’erne og 90’erne gik snakken på at undgå temperaturstigninger pga. klimaforandringer. I dag tales der om at begrænse stigningen til et par grader. Tiden, hvor vi snakkede om grøn omstilling er forbi. Der skal handling til nu! Hellere i dag end i morgen.

Christina Lykke, byrådsmedlem SF
Alla Norré Pedersen, FT-kandidat for SF i Frederikshavnskredsen

En kommentar til: “SF: Ja tak til nye møller ud for Frederikshavn”

  1. Karsten Munk den: 2 december - 2018 14:44

    Hvad ville SF have gjort, da Jorden stod stod foran seneste istid?

    Skulle vi fyre for gråspurvene, for at hæve gennemsnitstemperaturen?

    Fakta er at kloden gør som det passer den, om så vi stiller 10.000 kæmpemøller op i Danmark.

Skriv en kommentar......