d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hverdagsglimt set med unge øjne…

30. november 2018 - kl.11:26 - af:

PixlArt-tyggegummi kopier

Det digitale fotogalleri PixlArt i Østervrå indleder julemåneden med en helt speciel fotoudstilling – ”Hverdagsglimt”, et stort fotografisk projekt, der dokumenterer unges liv og hverdag i Nordjylland.

Skoleelever fra region Nordjyllands 11 kommuner, fra Mariager til Skagen og Læsø til Mors. har i 2018 gennemført PixlArt og Kultur Karavane Nords helt specielle fotoprojekt, og deres billeder er blevet et rigtig godt bud på, hvordan verden og Nordjylland ser ud – set med de unges øjne.

Bevæbnet med deres mobiltelefon har elever fra 7.-8. og 9. klasse brugt en uge af skoletiden suppleret med fritid på at beskrive deres hverdag. De overordnede temaer var ”Mine kære”, Mit Nordjylland” eller ”Min fritid”, og det er der kommet tusinder af billeder ud af.

Engageret
Hele vejen rundt er de unge gået ind i projektet med stort engagement, interesse og iderigdom. – Det har været en fantastisk rejse, at være vidne til fra først parket, lyder det fra fotograf Tao Lytzen, der har været underviser på projektet. Det har været så spændende at se, hvad eleverne har ladet sig inspirere af. Deres billeder er udtryksfulde, og viser, at de virkelig har tænkt seriøst over opgaven, og samtidigt har det også været interessant at se, hvor meget forskel, der er på, hvad der optager de unge – alt efter, hvor i Nordjylland de bor og lever.

Unik udstilling
Læringsforløbet har ikke handlet særlig meget om fototeknik med flotte og skarpe billeder, men mere om energi, venner, familie, dyr, stemninger, mad, kærester og nysgerrighed på livet.

PixlArt har samlet billederne i en helt unik udstilling, som viser hvordan de unge udtrykker sig gennem visuel kunst. – Det har været en meget svær opgave at vælge de ca. 400 billeder ud af mange tusinde, men jeg synes selv, at vi har fået et flot og bredt udsnit sat sammen, lover Tao Lytzen.

For hele familien
Udstillingen er et virkelig interessant billede på, hvad der er vigtigt i de unges verden, og det er i høj grad også billeder, der lægger op til en god snak, ja, måske debat mellem generationerne. – Jeg kan kun opfordre hele familien til at møde op – i det hele taget synes jeg, at det også er en “Must-See” for alle, der arbejde med børn og unge, lyder opfordringen.

Udstillingen ferniseres lørdag 1. december, kl. 14.30, og holder åbent alle søndage, til og med 6. januar samt 27. og 28. december. Institutioner er velkommen til at træffe aftale.

ÅB

Skriv en kommentar......