d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Til fods fra Mexico til Canada

9. november 2018 - kl.10:17 - af:

Østervraa_600x250

Thomas Mølgård fra Sindal har været rundt i verdenen og oplevet mere end de fleste. Tirsdag 13. november er han klar i Østervrå Kulturhus med ord og billeder fra en ekstra lang gåtur.

I det daglige bor han på en ejendom mellem Lendum og Tårs, men ind i mellem griber udlængslen ham og lysten til at lade sig udfordrer. En af disse rejser bød på, som den første dansker, at prøve kræfter med en gåtur på det 50 cm brede og 4.300 km lange Pacific Crest Trail. Dette hikernes Mount Everest, der starter på grænsen mellem Mexico og USA og slutter 15 km. inde i Canada, går gennem Mojave-ørkenen i Syd Californien op over bjergene The High Sierras og Oregons mere rolige højder til bjergene The Cascades i staten Washington for til slut at stå ved monumentet i Manning Park i Canada.

En præstation
Mange, der har prøvet kræfter med turen, har givet op undervejs på grund af vabler, dehydrering eller andre skader, som man kan blive ramt af i forbindelse med bjergklatring og krydsning af floder. For slet ikke at tale om mødet med dræberbier, skorpioner, sortbjørne, pumaer og klapperslanger.

Thomas Mølgård klarede turen, og dermed gik en 20 år gammel drøm i opfyldelse.

Undervejs har han lært en del om sig selv og sine begrænsninger, mens han passerede bl.a. syv nationalparker, tre statsparker, 14 indianerreservater, 1000 søer, 19 canyons og 57 bjergpas.

Ord og billeder
Østervrå Seniorerne står bag arrangementet, og deltagerne kan glæde sig til spændende beretninger om bl.a. at stå ansigt til ansigt med en grizzlybjørn, om at fare vild og om det, én gang for alle, at ændre sit syn på verden omkring sig og et Amerika, der ligger meget langt fra vores gængse forestillinger. Thoms Mølgårds beretninger er ledsaget af flotte billeder og filmklip.

 

ÅB

 

Skriv en kommentar......