d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Åbent brev til B&U Frederikshavns Kommune

8. november 2018 - kl.4:48 - af:

aabent_brev_600x250

Ressourcer: Jeg er afdelingsleder i en børnehave i Frederikshavn Kommune, og jeg oplever dagligt hvor begrænset tid vi som personale har til det enkelte barn.

Det gælder når vi skal give barnet udvikling – f.eks. sproglige, motoriske, sociale, personlige kompetencer, men også til personlig pleje samt en trøstende hånd når barnet har behov for det. Vi skal støtte og vejlede i konfliktløsning barn og barn imellem, samt understøtte at det enkelte barn får spist ved måltiderne.

Som det ses er opgaverne mangeartede i forhold til børnene og herudover kommer så den forældrekontakt og samarbejde som er helt og aldeles afgørende for barnets trivsel. Endelig kan der nævnes, at der også er nogle administrative opgaver der skal løses.

Kan vi gøre noget for, at vi får mere tid til børn og forældre?: Ja da!
Vi har på Budget 2019 fået ekstra tildelt 7,5 mill. kr. heraf 5,29 mill. kr. til ekstra personaletimer. Mange mange tak for de ekstra midler, de falder på et tørt sted, men brug dem nu på ”varme hænder”, og lad dem ikke gå til ”projekter/koncepter”, som Kommunen tidligere har gjort. Der genereres efter min opfattelse en del projekter/koncepter, som helt klart giver mening, hvis vi var ”nok” folk på ”gulvet”, men som det er nu, hvor hverdagen er presset rent personalemæssigt, ja så virker en del noget meningsløst.

Jeg oplever at der blandt ”fodfolket” i daginstitutionerne, er en til tider udpræget ”træthed” overfor den evige strøm af nye tiltag, der kommer fra centralt hold. Skal der så ikke være udvikling? Jo selvfølgelig, men den kan i al beskedenhed også skabes decentralt ude i den enkelte vuggestue og børnehave.

Hvis de enkelte børnehaver og vuggestuer får flere varme hænder og langt færre projekter, ja så kan vi i højere grad give det enkelte barn den tryghed, omsorg, pleje og udvikling, som det helt legitimt har behov for.

Som en ganske betydelig sidegevinst vil det også øge den enkelte ansattes arbejdsmiljø.

Der er håb, hvis vi alle i samarbejde bruger pengene og personaletimer optimalt.

Per Toft-Jensen 
Skolegade 33  9300 Sæby

Skriv en kommentar......