d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Invitation til borgermøde om muligheden for vindmølletestsite

7. november 2018 - kl.15:49 - af:

Vindmoeller1_600x250

Frederikshavn Kommune inviterer borgere og lokale erhvervsdrivende til en snak om muligheder og bekymringer i forbindelse med et muligt testsite for havvindmøller.

Siden 2008 har man i Frederikshavn Kommune kigget på muligheden for at etablere et testområde for vindmøller – altså en platform, hvor man kan afprøve nye typer af vindmøller og komponenter til disse. Flere aktører har over årene været på banen, blandt andet Dong Energy og det franske energiselskab EDF. Og det danske selskab European Energy, der arbejder med grøn energi, har nu meldt sig på banen med ønsket om at realisere testsitet som projektansvarlig.

Et testsite med mange muligheder
Der er tale om et testområde med seks havvindmøller med en højde på op til 300 meter. Dette tænkes placeret i havet i 4,5 kilometers afstand nordøst for Frederikshavn Havn.

Frederikshavn Kommune ser projektet som en mulighed for at udvikle grøn energi, skabe lokale arbejdspladser og tage del i den nationale grønne omstilling.

Det er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der afgør, om projektet skal realiseres.

Stadig tid til at inddrage borgerne
Frederikshavn Kommune har indsigelsesret – altså mulighed for at ytre bekymringer om projektet over for ministeriet. Indsigelsesfristen har oprindeligt heddet den 25. oktober 2018. Der er dog nu sikret en aftale om en ny frist, som hedder 17. december.

I februar 2018 blev Frederikshavn Kommune bekendt med, at der for alvor var opstået et ønske i erhvervslivet om at få gennemført forundersøgelserne til havvindmølletestsitet. På daværende tidspunkt blev eventuelle indsigelser drøftet administrativt, men ikke politisk.

  • Jeg er blevet opmærksom på, at muligheden for at komme med indsigelser ikke blev behandlet politisk i februar 2018. Det er en beklagelig fejl. Men der er ikke investeret nogen penge endnu, der er ingen nye havvindmøller kommet op. Og jeg er glad for, at vi nu har mulighed for at høre borgerne og de lokale erhvervsdrivende, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Borgerne og de erhvervsdrivende inddrages
Frederikshavn Kommune vil derfor gerne invitere interesserede borgere til en tematiseret debat om muligheder og udfordringer ved projektet.

Mødet finder sted lørdag den 17. november kl. 14.00 i Det Musiske Huse, Rådhus Allé 98, hvor borgmester Birgit S. Hansen vil byde velkommen.

Tilmelding er ikke nødvendig.

En kommentar til: “Invitation til borgermøde om muligheden for vindmølletestsite”

  1. Karsten Munk den: 10 november - 2018 10:57

    Herfra et klart NEJ til planen.
    Brug testcenter Østerild. Det var det, staten og industrien ville have.

Skriv en kommentar......