d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Slægtens Dag i Østervrå Kulturhus

4. november 2018 - kl.0:59 - af:

A4.indd

Østervrå Lokalhistoriske Forening afholder Slægtens Dag i Østervrå Kulturhus, Bredgade 6-8 i Østervrå, lørdag den 17. november kl. 10-16.

I årene 2015-2017 har Slægtens Dag været afholdt i Sæby, Frederikshavn og Skagen. I Østervrå syntes vi, at det ikke kun skulle være kommunens større byer, som lagde hus til, og vi har haft den store glæde, at Frederikshavn Kommunes Distriktsudvalg har ydet os økonomisk støtte til arrangementet, og at der derfor ikke bliver nogen entré: Der er gratis adgang for alle hele dagen.

I Kulturhusets store sal bliver der ”slægtshistorisk messe”, hvor et udsnit af de slægts- og lokalhistoriske foreninger i området præsenterer sig på stande, og foreningernes repræsentanter står klar til snak med råd og vejledning. Der bliver også opstillet borde og stole til publikum, hvor man kan sidde og udveksle erfaringer, eventuelt ”bytte aner”. Da der er wi-fi i Kulturhuset, har de af vore besøgende, som medbringer egen bærbar computer, mulighed for at komme på internettet.

I Kulturhusets lille sal bliver der i dagens løb tre foredrag for slægts- og lokalhistorikere: Kl. 11 vil Karen M. Olesen og Anders L. Widt fra Frederikshavn Stadsarkiv fortælle om ”Arv og Skifte”; kl. 13.30 beretter Jørgen P. Clausager fra Østervrå Lokalhistoriske Forening om ”Konfirmation og konfirmationstraditioner”; og kl. 14.30 belyser Erik Christensen fra Bangsbo Arkiv ”GDPR – databeskyttelsesforordningen og dens betydning for slægtsforskerne”.

Vi håber at se rigtig mange besøgende på ”Dagen” – ikke kun de garvede slægts- og lokalhistorikere, men også de mennesker, som måske ikke rigtig er kommet i gang med slægtshistorien, men som er interesserede og kunne tænke sig at snuse lidt til emnet – og dem tror vi, der er rigtig mange af.

For at det hele ikke skal blive alt for tørt, bliver der mulighed for at købe kaffe og kage, eller en øl eller sodavand.

Fra arrangørernes side ser vi frem til en festlig dag med rigtig god deltagelse, såvel af foreninger som af publikummer, så den 17. november bliver en dag, hvor Kulturhuset rigtig kan summe af historisk snak.

 

Skriv en kommentar......