d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nyt vokalensemble ser dagens lys…

4. november 2018 - kl.11:46 - af:

musik

Samarbejde mellem Frederikshavn Gymnasium og Musikskolen baner vejen for Vox øst. Målet er at skabe rammerne for et vokalt vækstlag for piger fra 8. klasse til og med 3.g i hele kommunen under navnet Vokalensemblet Vox øst.

På gymnasiet har vi en stærk tradition for vokalgrupper helt tilbage fra de jazzede 50’ere op til nutiden, hvor Kammerpigerne gennem mangfoldige år har været garant for vokal talentpleje, siger rektor Inge Carlé. Og hun sekunderes af musikskoleleder Thomas Albæk Jakobsen, som ser et sådan samarbejde som en naturlig udvikling institutionerne imellem – Vi komplementerer hinanden – og det betyder, at vi kan tilbyde alle facetter af en vokalskoling gennem den vifte af tilbud, vi i forvejen byder ud.

Den praktiske del af udførslen er lagt i hænderne på Signe Højmark Thaarup og Birgit Munch.

Signe Højmark Thaarup virker i dag som sanglærer, sangskrivnings-underviser og børnemusiker ved Musikskolen i Frederikshavn Kommune, Det Jyske Musikkonservatorium og Sangens Hus.

Birgit Munch er i dag lektor på Frederikshavn Gymnasium og har med Kammerpigerne lavet utallige musicals, koncerter, flere cd’er musikvideos og TV-produktioner. Desuden har hun en årrække haft et tæt parløb med Radiopigekoret. For det virke modtog hun i 1999 kommunens kulturpris.

De har begge en forventning om, at der på mange skoler kommunen rundt er et par stykker hver sted, som har det, der skal til på talentsiden og den viljestyrke, der skal til for at få det forløst.

Det skal i hvert fald stå sin prøve, siger de begge, som inviterer til optagelsesprøve 3. november i Det Musiske Hus i Frederikshavn fra 10-12.

Vi håber selvfølgelig at mange vil komme og opleve det sus, der opstår, når talentfulde sangere synger sammen, siger korlederne.

Og er man optaget af andre ting præcis den dag, så er chancen der igen 13. november 18.30.

Skriv en kommentar......