d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Letvægtsgasflasker stjålet i Sæby i nat

2. november 2018 - kl.10:53 - af:

Gas_600x250

I nat kort før kl. 4, gjorde en personbil holdt ud for Grønnegade 17, ved Click og Kop & Kande i Sæby. Her ødelagde man låsen på det gasbur, der står op af væggen ved Click og stjal alle de 10 kg’s letvægtsflasker, der stod i buret. Alle andre slags flasker blev ikke rørt.

Hele aktionen tog mindre end 4 min., og tyvene kørte fra stedet i en bordeux farvet personbil af endnu ukendt mærke.

Området er videoovervåget, og det er nu op til Nordjyllands Politi, om der skal gøres yderligere ved tyveriet, der naturligvis er anmeldt.

Men det er ikke kun i Sæby, der er gas-tyve på spil. Chaufføren hos Primagaz, der dækker en stor del af kunderne i Nordjylland, beretter om adskillige tyverier efter samme koncept i stort set hele regionen indenfor få dage. ”Låsene bliver opvarmet på en eller anden måde og får derefter slag, til den knækker. Derefter tømmes buret for letvægtsflasker, alle andre typer har åbenbart ikke interesse”, fortæller han.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter de tendensen, og her er de ikke i tvivl, det koldere vejr giver behov for varme, hvilket flaskerne med overvejende sandsynlighed skal bruges til. Derudover er de let omsættelige, for som der blev sagt ”flaskerne har ingen nummerplade, så det er svært at bevise, hvor de kommer fra”.

Hos gasproducenterne samlerne man nu alle de mange sager, for at presse lidt på i forhold til efterforskning, da der normalt ikke gøres en hel masse i den slags sager, men måske nu hvor der efterhånden er rigtig mange anmeldelser.

 

Skriv en kommentar......