d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Snart kan flagermus opleves ved Sæby Å

10. oktober 2018 - kl.14:42 - af:

Skitse_Sæby Å

Sæby Å er en af de bedste lokaliteter i Vendsyssel for flagermus. Nogle forbinder dem måske mest med uhygge, men snart vil der blive gjort klar til en hyggelig formidling herom og oplevelse heraf.

Friluftsrådet har givet ¼ mio. kr. til et projekt i Sæby, der kan lære os alle sammen mere om flagermusen. Yderligere har en lokal, privat gruppe støttet projektet med 300.000 kr.

Flagermus er pattedyr, og hvert forår føder de levende unger. Alle flagermus er fredede.

På mødet i Teknisk Udvalg under Frederikshavn Kommune i starten af marts i år besluttede politikerne sig for etablering af rekreativ formidling af flagermus ved Sæby Å.

Projektleder Steen Heftholm, Frederikshavn Kommune, siger til Sæby Avis, at flagermus kan blive et trækplaster, fordi alle har et forhold til dem. Fortællingen om disse dyr skal bare iscenesættes på en seværdig måde, og det kan snart blive en realitet takket være pengene fra Friluftsrådet og private donorer.

Heftholm forklarer, at man samtidig får mulighed for en forskønnelse af det pågældende sted i Pindborggade, hvor der tidligere har været et gammelt elværk.

Der er 17 arter af flagermus i Danmark. De 5 er at finde ved Sæby Å. Med projektet ønskes der skabt basis for direkte adgang til åen og naturformidling for ”almindelige mennesker”. Man har allieret sig med en virksomhed, der etablerer permanente stationer med lydkikkerter, så man både kan se og høre flagermusene.

Projektet ventes færdigt sommeren 2019, og Steen Heftholm håber og forventer, at området, hvor den lille gule bygning med det gamle elværk, som er i kraftigt forfald, kommer til at tage sig rigtig indbydende ud for Sæbys borgere og for turisterne, der kommer til byen.

Han forklarer, at det er intentionen at skabe et attraktivt byrum med tilhørende grønt område.

Link til Miljøstyrelsens fyldige forvaltningsplan vedr. flagermus i Danmark:
https://mst.dk/media/118255/flagermus_forvaltningsplan_2013_web.pdf

Tekst: Per Rye

Pindborggade_28juni kopier Skitse_2_aug17 kopier

 

 

Skriv en kommentar......