d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Indlæg: Hold fingrene fra vores lokaldemokrati!

7. oktober 2018 - kl.7:12 - af:

ordet_er_frit_600x250_3

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Karsten Munk.

” – Vi har ikke uanede mængder penge, men vi har uanede kræfter i den her sag, som vi bliver ved med at kæmpe for, siger Jesper Christensen, formand for Sæby Sportsfisker Klub.”

” – Det er et klart brud på EU’s Vandrammedirektiv, at fiskene ikke kan vandre op i Å-systemet for at gyde, og jeg mener, det er det værste eksempel, vi har på en spærring af et helt vandsystem i landet, siger Jan Nielsen.”  citat slut.

” – Vi skal tage hensyn til kulturarvsværdier, bredejerne, naturen og miljøet, så det er ikke en enkel sag. Vi vil tage en beslutning, når vi har været hele vejen rundt om den sag, siger Birgit Hansen.”

Jeg mener at vide, at Sportsfiskerforeningen, med Jesper Christensen i førersædet, har kæmpet for at få fjernet stemmeværket i adskillige årtier. Det kan altså ikke komme bag på byens borgere.

Jeg er egentlig ligeglad med hvilken status Slots og Kulturstyrelsen har givet Sæby mølle og stemmeværket.

Det er mulig Frederikshavn Kommune har bestilt en analyse af forholdene omkring Sæby mølle, men det er kun for ikke lægge sig ud med et tåbeligt, udemokratisk EU direktiv, der skærer alle Europas vandløb over Én kam.

Hvorfor sidder der et skilt med –fiskeri forbudt- nede ved Fiskerstien ? Man kan da ikke kræve et af byens vigtigste vartegn fjernet for at få fri fiskepassage hele vejen op i Sæby å, hvis der allerede nu er fiskeri forbudt neden for stemmeværket.

Det her har ikke noget at gøre med at skille skæg og snot, men at en lille lokal interesseorganisation med voldsom aggression forsøger at gennemtrumfe noget der i den grad vil skade Sæby. Det bliver selvfølgelige ikke mindre grotesk af at emsige embedsmænd i EU blander sig i Sæby´s historie og fortsatte evne til at trække turister til byen. De skal holde fingrene fra vores lokaldemokrati.

Hvad vil Sæby´s borgere sige til at man jævner de historiske bygninger i Algade med jorden? og laver skaterbane, parkour klatrestativer og racerbane for mini-racerbiler, for at tage et par grove eksempler.

Jeg frygter at Frederikshavn Kommune giver efter for pres fra EU og sportsfiskerforeningen.

Skulle det ske, og det senere viser sig at Jeres vilde nedrivningsplaner ”går i fisk”, så kom ikke og sig I ikke var advaret.

2 kommentarer til: “Indlæg: Hold fingrene fra vores lokaldemokrati!”

 1. Karsten Munk den: 7 oktober - 2018 12:48

  Her er det vigtige link til en tidligere saebyavis artikel om ændring af stemmeværket.

  Det er en katastrofe, hvis viste forslag vedtages.
  https://www.tv2nord.dk/artikel/sportsfiskere-kaemper-fiskepassage-i-saeby

 2. Karsten Munk den: 7 oktober - 2018 14:18

  https://www.tv2nord.dk/artikel/partierne-er-enige-der-skal-bygges-ny-fiskepassage-i-saeby

  Jesper Christensen, citat : ” vandspejl for de få eller dyrevelfærd?”

  Er I lystfiskere med på et eksperiment ? I kan bore en laksekrog gennem ganen, så trækker jeg den med glæde ud igen. Hvor smertefuldt er det på en skala fra 1 til 5?

  Lystfiskerne bør klappe gællerne i. Det er ikke dyrevelfærd, men dyremishandling at trække krogen ud af fisken, og smide fisken tilbage i vandet, hvor den så risikere at bide på flere kroge, med samme modbydelige mishandling til følge.

  Man må slå fisken ihjel straks efter den er trukket op. Det der med at måle den for lille og så smide den ud igen er noget svineri.

Skriv en kommentar......