d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Børn har brug for forældre, der kan samarbejde

5. oktober 2018 - kl.0:29 - af:

Annonce KIFF

Der er som oftest gode grunde til, at et par vælger at gå fra hinanden. Men når man har børn, har man en fælles opgave, der rækker langt ud over parforholdet. Og når det samarbejde er svært, kan man få hjælp via et kursusforløb hos Folkekirkens Familiestøtte i Sæby.

”Forældres samarbejde betyder utrolig meget for børnene, fordi børn bliver utrygge, når deres forældre ikke kommunikerer godt sammen, ” siger Lisbeth Andreassen Ryelund, som er psykoterapeut og souschef i Folkekirkens Familiestøtte.

En undersøgelse har tidligere vist, at mange forældre ikke tror, at det indbyrdes forhold mellem forældrene har betydning for børnene. En undersøgelse af barnets perspektiv viste dog, at det ikke er rigtigt, for børn påvirkes utrolig meget af, hvordan forældrene har det med hinanden.

Og derfor tilbyder Folkekirkens Familiestøtte skilte forældre et kursusforløb, hvor forældrene får viden og læring om samarbejde og kommunikation til gavn for deres børn.

Hvert 3. barn oplever forældrene blive skilt
Det er første gang Folkekirkens Familiestøtte tilbyder forløbet KIFF: Kursus i Fælles Forældreskab til skilte forældre i Sæby, og Folkekirkens Familiestøtte forventer, at der her ligesom de andre steder, de har tilbudt kurset, er et behov.

Hvert tredje barn oplever, at forældrene bliver skilt, så der er mange familier, der kender til de udfordringer det kan give, når der skal samarbejdes efter et brud.

”Det er så utrolig vigtigt for børnene, at de oplever, at deres forældre kan tale med hinanden, så de ikke skal være talerør imellem dem. Og her kan vores forløb være med til at få startet den samtale – også selvom den måske er svær, ” siger Lisbeth Andreassen Ryelund.

Forløb for alle skilte forældre
Forløbet er ikke kun for forældre, der er i konflikt, da forløbet er skruet sammen, så der veksles mellem fælles oplæg og individuelle øvelser og samtaler alene eller mellem forældreparrene.

Man kan desuden både deltage i forløbet sammen som forældrepar og alene. I begge tilfælde får man redskaber til at tage godt vare på sit barn, og hvad man selv kan gøre for at passe på sit barn i en svær tid.

”Man kan sagtens få meget ud af kurset, selvom man deltager alene. Bare det, at den ene part har fokus på et godt samarbejde og får viden om betydningen for barnet, giver utrolig meget, ” siger Dorthe Kjærgaard, som er konsulent på Folkekirkens Familiestøttes kurser og lokal koordinator i Sæby og Østervrå.

Det er svært at ændre adfærd
KIFF-Kurset er udviklet af Center for Familieudvikling, som har tilbudt det til skilte forældre siden 2010. Det særlige ved Folkekirkens Familiestøttes forløb er, at det for det første er uden egenbetaling for deltagerne, og at der for det andet er opfølgning på kurset efterfølgende.

”Når man har været på et kursus, er man opsat på at skabe de ændringer, man har besluttet sig for, men når det bliver hverdag, er det altid svært at holde fast, og så er vi der og støtter op, ” slutter Dorthe Kjærgaard, som er certificeret KIFF-leder hos Center for familieudvikling og underviser på kursusforløbet i Sæby.   

Fakta:
Folkekirkens Familiestøtte er til for forældre der ønsker et kærligt skub eller sparring til familielivet.

Du kan få støtte af en forældreven i dit hjem og gennem kursusforløb for par og skilte forældre.

KIFF-forløbet afholdes i Sæby over 3 aftener fra d. 31.10.18. + 2 opfølgningsaftener efter 3 og 6 måneder.

Man kan tilmelde sig via Dorthe Kjærgaard på tlf. 21 59 66 16 eller dokj@km.dk eller på www.folkekirkensfamiliestotte.dk

 

 

Skriv en kommentar......