d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Det lille gule hus i Pindborggade rives ned

4. oktober 2018 - kl.14:51 - af:

Hus_Pindborggade

Kommunen er igang med at forny området ved Pindborggade, og nu har de fået tilladelse til at nedrive den lille bygning ved det grønne areal, Pindborggade 7, som tidligere har været ejet af Forsyningen, men som i de seneste år, bare har været brugt til opbevaring.

Nedrivningen skal gøre plads til sæbynitternes bynære adgang til Sæby å, og skabe rum for den kommende oplevelse af vandflagermus ved åen. Dette kommer til at ske via en terrasse, hvor man kan sidde og nyde solen, åen og selvfølgelig vandflagermusen. Der bliver lavet forskellige tiltag til, at man kan nyde vandflagermusen, og det er takket være Friluftsrådet, som har givet et bidrag til dette projekt.

Nedrivningen begynder i næste uge, og kort efter vil selve projekteringen omkring området gå igang.

 

 

 

2 kommentarer til: “Det lille gule hus i Pindborggade rives ned”

 1. Flemming Cedergren den: 5 oktober - 2018 08:05

  Hvorfor skal Sæbys kulturarv køres på lossepladsen?

  Det lille gule hus i Pindborggade skal åbenbart rives ned til fordel for et formidlingscenter for flagermus, og en terrasse ud i åen.

  Huset rummede engang måske Sæbys første Elværk. Der stod sandsynligvis en dieselmotor og en jævnstrøms generator , der forsynede Sæby med elektricitet.
  Huset er en historisk bygning i en historisk gade, Pindborggade. En del af vores kulturarv i en historisk bydel.
  Senere kom der højspænding til byen, som blev placeret i bygningen ved siden af. Længere nede af åen ligger vandmøllen som også producerede elektricitet på et tidspunkt og tidligere var et mølleri. Tilsammen udgør de alle en fortælling om byens udvikling langs åen.
  I andre byer passer man på historien og formidler den videre til kommende generationer. River vi bare ned for at lave moderne designede indretninger. Hvilket udtryk er det vi ønsker Pindborggade skal have? Hvem varetager byens historie?

  Jeg har engang set et udkast til “udvikling” af området. På det udkast var huset forsvundet. Jeg kontaktede Frederikshavn kommune, som forsikrede mig om at der ikke blev “udviklet” på området uden en dialog med Sæbynitter med interesse for området. Er det sket?

  Der blev på et tidspunkt ryddet nogle buske mm og vinduerne blev blændet af.
  Har Frederikshavn kommune senere med vilje fjernet afdækning for vinduerne og smidt porten væk for at få bygningen til at tage sig så elendigt ud som muligt, ja ligne en ruin. For på den måde lettere at få gennemført en nedrivning.

  Masterplan Sæby taler om byens særkender og kvalitet som “en gammel købstad med en autentisk og velbevaret bymidte” Så hvorfor dog rive en del af dette ned. Har de mennesker der har planlagt dette projekt respekt for byens historie.

  mvh Flemming Cedergren

 2. Karsten Munk den: 5 oktober - 2018 10:11

  Enig med Flemming Cedergren.

  Mange i vore dage er ikke interesseret i historie. Det er som om alting skal omdannes til tivoli-land, med store grimme pladser hvor der helt automatisk følger larm og svineri med i købet.

  Jeg så for nogen tid siden her på Saebyavis et udkast til et samlingssted ved møllen, en voldsom træterrasse halvvejs ud over den nuværende opstemmede å.

  Jeg bliver ved med at sige, at man ikke må ødelægge det, turister kommer for at se. Jeg er tilflytter fra Vejle, men kender flere dernede fra, som roser Sæby som ferieby.

Skriv en kommentar......