d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Mette Hardam:
Venstre vil stadig oplandet…

3. oktober 2018 - kl.14:04 - af:

Mette Hardam

Byrådsmedlem Mette Hardam (V) har skrevet dette indlæg:

Der er indgået budgetforlig, men for første gang i flere år er Venstre ikke med. Det skyldes bl.a. at vores ønske om at give folkeskolen et varigt løfte ikke blev hørt i forhandlingerne.

Efter vi forlod forhandlingerne har vi udarbejdet vores eget samlede budgetforslag, som fortjener at få fremhævet nogle af de gode forslag, som er god venstrepolitik. Forslag der også tilgodeser oplandet til de tre hovedbyer i Frederikshavn Kommune.

Fleksible åbningstider:
Der er igennem flere år skåret på serviceniveauet i forhold til at kunne tilbyde udvidet åbningstid i institutionerne udenfor de tre hovedbyer. Vi har lyttet til de familier, som er kommet i klemme i forhold til at få et familieliv med arbejde og børnepasning til at gå op i en højere enhed.
Venstre har afsat 1 mio. kr. pr. år til “fleksible åbningstider”

Foreningsfundraiser:
Fundraising lønner sig på alle måder… og det løfter de i forvejen spændende projekter, som foreningerne sætter i søen, men sejlene får blot mulighed for at komme længere til tops.
Venstre ønsker at omprioritere midler fra Udvikling og Erhverv til en stilling som foreningsfundraiser.

Vandløbsvedligeholdelse:
Det er ikke mange år siden, at vi alle så resultatet af, når vandløbsvedligeholdelsen halter… Mange vandløb er udfordrede og der mangler kort og godt penge til at opprioritere dette område.
Venstre har derfor afsat 2,0 mio. kr. i budgettet hertil.

Nedrivningspuljen:
Der er til dato skrevet til ca. 240 ejere af ejendomme, der kan være interessante i forhold til evt. aftale om nedrivning. Der er indgået aftale om ca. ¼ af disse faldefærdige ejendomme og det pynter allerede mange steder, hvor ejendomme er nedrevet med hjælp fra nedrivningspuljen.

Den nuværende puljeordning (2017-2020) er fra centralt hold (Staten) skåret ned, hvilket også har været tilfældet i forhold til medfinansieringen fra kommunen, men sådan behøver det ikke være…
Venstre har derfor i deres budgetforslag afsat yderligere 2,0 mio. kr. til ekstra kommunal medfinansiering. Nedrivningspuljen batter i landdistrikterne og giver et gevaldigt løft.

Oplandet er en vigtig del af Frederikshavn kommune og i Venstre er vi opmærksomme på den store værdi landsbyerne bidrager med til vores kommune.

Skriv en kommentar......