d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Folkeskolen har brug for et varigt løft!

3. oktober 2018 - kl.0:28 - af:

Asger Mortensen copy

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra byrådsmedlem Asger Mortensen, Venstre.

Selvom vi i Venstre ikke er med i flertallets budgetforlig, så glæder vi os over, at de besparelser, som Socialdemokraterne i Børne- og ungdomsudvalget vedtog på daginstitutionsområdet bliver annulleret. Her vil vi gerne rose forligsparterne. Men det havde nu været lettere, hvis vi sammen havde fundet en løsning i udvalget, så vi havde undgået uroen indtil nu.

Derimod har vi ikke meget ros til overs for, at flertallet afviste vores ønske i forhandlingerne om at give folkeskolen et varigt løft og samtidig sikre ro om skolernes økonomi.

Der er ellers hårdt brug for det. I Venstres budgetforslag tilføres folkeskolen godt 6 mio. i 2019 og vi har også afsat midler i de kommende år til et varigt løft. Det gøres ikke blot ved at give et engangsbeløb i 2019, som kun kan udvikle og understøtte ansættelser for et år. Det batter ikke. Der er behov for varige løsninger som skolerne kan planlægge og ansætte efter.

For at sikre mere stabilitet, ønsker Venstre, at tildelingsmodellen på folkeskolen ændres, så der i højere grad gives midler pr. klasse i stedet for pr. elev. På den måde får skolerne mere ro og økonomisk sikkerhed.

Familieafdeling, herunder anbringelser, er presset på budgettet i 2018. Det er desværre ikke en ny udvikling, og vi kan ikke bare blive ved med at tilføre penge uden at have en plan! Derfor ønsker Venstre, at der iværksættes en grundig og tilbundsgående analyse af området og at handlingsplanen som minimum opdateres. Når vi kender udfordringerne i handlingsplanen, kan vi drøfte løsningerne. Vi vil ikke blot tage penge op ad kassen uden der er en plan! I Venstres budgetforlig har vi ikke brugt alle pengene på forhånd.

 

Skriv en kommentar......