d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Er Nordjyllands dygtigste leder fra Sæby?

25. september 2018 - kl.11:47 - af:

NB_Carl_Pedersen kopier

For 11. år i træk skal Nordjyllands bedste leder findes, når Den Nordjyske Ledelsespris uddeles til november. Her kan kolleger og ansatte i Sæby og de øvrige nordjyske byer indstille sin leder, hvis han eller hun formår at lede, så det både giver gode resultater og motiverer medarbejderne i det daglige.

Torsdag den 1. november 2018 uddeles Den Nordjyske Ledelsespris til landsdelens bedste leder. De nominerede skal indstilles af sine kolleger, og det er ikke for sent at tilmelde sin egen leder endnu, da sidste frist for indstillinger først løber ud torsdag den 4. oktober 2018 klokken 12.00.

For at komme i betragtning til prisen er det en forudsætning, at den indstillede er leder i en virksomhed eller organisation i Region Nordjylland og arbejder med personaleledelse i det daglige. Herudover lægges der vægt på, at lederen motiverer og anerkender sine medarbejdere i hverdagen og evner at skabe et godt arbejdsmiljø i afdelingen eller virksomheden. Lederen skal desuden besidde en høj grad af troværdighed, integritet og ledelsesmæssigt mod samt opnå positive mål og resultater som et resultat af sit arbejde:

– Der er mange dygtige ledere i Nordjylland, og dem vil vi gerne sætte fokus på og anerkende for deres gode arbejde, udtaler Jens Otto Størup fra Lederne Himmerland, der blandt andre står bag prisen, og fortsætter: – Så hvis man har en leder, som brænder for sit job og sine medarbejdere, så er man mere end velkommen til at indstille vedkommende til prisen – fristen udløber først den 4. oktober.

Partnere bag prisen: Vigtigt at hylde dygtige ledere
Den Nordjyske Ledelsespris er stiftet i 2008, og bag prisen står UCN act2learn, Lederne Himmerland, Nordjyske Bank og Erhverv Norddanmark. Sidste års vinder blev Anders Sondrup Bøegh, der er Head of Delivery hos CompanYoung A/S.

Hos Nordjyske Bank sætter bankdirektør Carl Pedersen stor pris på at være med til at sætte fokus på Nordjyllands dygtigste ledere og deres resultater:

Vi er stolte over igen i år at være med til at hylde de dygtigste nordjyske ledere. Vi prioriterer selv ledelse og løbende uddannelse af vores ledere højt, og al erfaring viser jo, at tilfredse medarbejdere og ledere til syvende og sidst er det, der skaber det bedste fundament for vækst. Derfor synes vi, at det er helt oplagt at sætte fokus på dygtige ledere i Nordjylland og gennem prisen at værdsætte deres engagement og præstationer, siger han.

Både Anders Sondrup Bøegh og Carl Pedersen sidder i priskomitéen, der skal afgøre hvem, der skal vinde prisen i 2018. Den Nordjyske Ledelsespris 2018 uddeles på brancheorganisationen Lederne Himmerlands konference i Musikkens Hus i Aalborg, der som sagt løber af stablen torsdag den 1. november 2018. Prisvinderen får – udover æren – overrakt en statuette af kunstneren Thorvald Odgaard med personlig inskription samt en gavecheck til kompetenceudvikling til en værdi af 25.000 kroner.

Uddelingskriterier
For at komme i betragtning til Den Nordjyske Ledelsespris 2018 er det en forudsætning, at den pågældende person er leder eller ejer af en virksomhed eller organisation i Region Nordjylland og udøver personaleledelse i det daglige. Derudover vil lederen blive udvalgt efter følgende kriterier:

 • Lederen evner i høj grad at motivere og anerkende medarbejderne i hverdagen, så de føler sig set, hørt og mødt.
 • Lederen evner i høj grad at skabe et godt arbejdsmiljø i afdelingen/virksomheden.
 • Lederen opnår positive mål og resultater.
 • Lederen motiverer medarbejderne til at udvikle og vedligeholde de nødvendige digitale og/eller teknologiske kompetencer.
 • Lederen har en høj grad af troværdighed, integritet og ledelsesmæssigt mod.

Komitéen for Den Nordjyske Ledelsespris 2018
Initiativtagerne bag prisen har nedsat en komité, som udpeger tre kandidater til prisen. Komitéen består af:

 • Bankdirektør Carl Pedersen, Nordjyske Bank
 • Formand Jens Otto Størup, Lederne Himmerland
 • Direktør Torben Abildgaard, Curia Aalborg, udvalgsformand Erhverv Norddanmark
 • Områdedirektør for Ledelse og organisation, Ane Davidsen, UCN act2learn
 • Hoteldirektør Mette Bonderup, Comwell Hvide Hus, Aalborg
 • Regionsdirektør Morten Haugaard Jacobsen, COWI A/S
 • COO Anders Sondrup Bøegh, CompanYoung A/S

Tidligere vindere af Den Nordjyske Ledelsespris

Prismodtager 2017
Head of Delivery Anders Sondrup Bøegh
CompanYoung A/S

Prismodtager 2016
Professor Lars Arendt-Nielsen
Center for Sanse-Motorisk Interaktion, Aalborg Universitet

Prismodtager 2015
Forstander Iben Hostrup
Rehabiliteringscenter for Flygtninge, Region Nordjylland

Prismodtager 2014
Områdeleder Birgitte Kvist
Sundhedsfremme, Frederikshavn Kommune

Prismodtager 2013
Adm. direktør Henrik Bruun Nielsen
Im. Stiholt A/S, Sæby

Prismodtager 2012
Adm. direktør Søren Rathcke
Hedegaard A/S

Prismodtager 2011
Områdedirektør Marianne Holmsgaard
Post Danmark, Postområde Nordjylland i Aalborg

Prismodtager 2010
Mejeridirektør Jonna Mortensen
Arla Foods, Bislev Mejeri.

Prismodtager 2009
Fabrikschef Bjarne Henriksen
NOPA A/S, Hobro.

Prismodtager 2008
Daglig leder Mona Hagbard Maaløe Mortensen
Plejecenter Thulebakken, Aalborg.

Skriv en kommentar......