d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kompetenceudvikling medvirker til at løse konflikter

14. september 2018 - kl.8:03 - af:

Kursus_600x_250

Hvert år udpeger Frederikshavn Kommune et særligt indsatsområde for medarbejderne. Arbejdsmiljørepræsentanterne i skole- og områdedistrikt syd har besluttet, at de ca. 160 ledere og medarbejdere i år arbejder med konfliktløsning blandt børn.

”Denne psykologiske tilgang skal hjælpe lærere og pædagoger til bedre at spotte og håndtere udadreagerende børn og børn med f.eks. problemer i leg med andre, så konflikterne reduceres eller helst helt undgås, inden de eskalerer,” forklarer distriktsskoleleder Lars Sven Lundgreen til Sæby Avis.

Psykolog Anna Jensen, der bl.a. har omkring 20 års erfaring inden for psykiatrien, står for tilrettelæggelsen af kurset. Hun leverer forskellige teoretiske oplæg, hvorefter kursisterne i samspil med hende kan fremkomme med bekymringer eller konkrete eksempler på episoder, der er endt eller kan ende med en konflikt.

Fælles referenceramme
”Der sker således i kursusforløbet en vekselvirkning mellem en teoretisk undervisning og så medarbejdernes praktiske erfaringer med konflikter i timer og frikvarterer,” lyder det fra Lars Lundgreen.

Han forventer, at kursusrækken vil bidrage til i endnu højere grad at give lærere og pædagoger en fælles referenceramme, når man vil tackle en konflikt, som er under opsejling eller allerede er eskaleret.

”Jeg har helt klart en opfattelse af, at der er rigtig god respons fra deltagerne. Der er stor aktivitet på kurserne. Det skinner klart igennem, at medarbejdernes egne erfaringer kan inddrages i den psykologiske vinkling, som kurset tager udgangspunkt i, og det er i høj grad med til at give medarbejderne et anvendeligt kompetenceløft,” fortæller Lars Lundgreen.

Han håber som sin kongstanke, at det sidenhen kan muliggøres, at psykolog Anna Jensen kan besøge de enkelte steder, som er repræsenteret.

Der afholdes i alt 7 kursusgange frem til og med den 26. oktober, og alle afdelingsledere, lærere og pædagoger er med på ét kursus hver.

Distrikt syd består af Sæbygårdskolen og Sæby Skole, Hørby, Dybvad, Stensnæsskolen samt Torslev Centralskole.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Skriv en kommentar......