d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"De første 200.000 kr var løftestang for den senere proces

13. september 2018 - kl.8:28 - af:

Dybvad luftfoto1

Distriktsudvalget sikrede 13. Februar 2018 opbakning til områdefornyelse i Dybvad.

Dybvad har arbejdet hårdt på at kunne lave områdefornyelse og fandt ud af, at de kunne søge staten om hjælp til det.

De gik sammen og fik skrevet en ansøgning. Den blev godkendt af staten, på det vilkår, at de ville få 1,1 mio. Kr., hvis Frederikshavn kommune til gengæld bidrager med 2,2 mio. Kr.

Det var ved at give dødsstødet til projektet, inden det var kommet i gang. En kommune der i lige havde været tæt på, at komme under administration og derfor ikke havde frie midler til at støtte op om en områdefornyelse i Dybvad.

Budgetterne for aktiviteter i Dybvad området blev gennemgået med tættekam, for at se om der var muligheder for, at finde bidrag.

Da det så allersortest ud, gik distriktsudvalget ind og bevilgede de første 200.000 kr.

Det virkede og var løftestang for den senere proces, frem mod dagens vedtagelse i byrådet, hvor de resterende midler er fundet, så hele projektet kan gennemføres.

“Det viser hvor vigtigt det er, at kommunens landsbyer arbejder for helheder og dermed bidrager til, at hjælpe hinanden med at blive væsentlig stærkere.” Udtaler formand for Distriktsudvalget Brian Kjær og fortsætter: “Det er mange penge, ud af udvalgets årlige budget på ca. 600.000 og gav naturligvis anledning til debat, da det skulle vedtages. Derfor er jeg også ekstra glad for at se, at bidraget nu har medvirket til at Dybvad, nu kan komme i gang. Dette projekt har sat mange andre ting i gang i Dybvad, som man nu arbejder videre med. Jeg er sikker på, at det nu kommer til at gå endnu stærkere, hvor man i området kan se, at der er støtte til de ting de selv sætter i gang.”

Distriktsudvalget har til opgave at støtte op om lokale initiativer i landsbyerne – beskrevet ved at være byerne udenfor, Skagen, Sæby og Frederikshavn.

Udvalget består af medlemmer fra hver enkelt landsby i kommunen, som har valgt repræsentanter i november 2017, samtidig med kommunalvalget.

“Mange landsbyer har fået lavet en plan – landsbyplan. Og nogle er gået sammen i klynger, for at stå stærkere. Ikke mange har så store og spændende projekter som Dybvad. Men planerne, er tilpasset det enkelte områdes muligheder. Senest har udvalget på sit sidste møde, givet hjælp til en anderledes plan i Skærum. Her glæder vi os til at se, om de som et af de mindre samfund, kan skabe nye udviklingsmuligheder. De har i hvert fald vist, at de også tør tænke stort.” Slutter Brian Kjær.

Skriv en kommentar......