d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sæby Varmeværk søger kommunegaranti på 60 mio. kr.

10. september 2018 - kl.19:09 - af:

Sæby Varmeværk_600x250

Sæby Varmeværk A.m.b.a. ønsker at give fjernvarmeforbrugerne i Sæby optimal leveringssikkerhed samt billigst mulige varmeudgift.

Derfor investerer man i en udvidelse af solvarmeanlægget og i en ny og tidssvarende spids- og reservelastkedel samt i en optimering af ledningsnettet.

Den samlede investering udgør 62,6 mio. kr., heraf alene 45,5 mio. kr. til solvarmeanlægget. Man har brug for et kapitalbehov på 60 mio. kr.

Varmeværket har søgt Byrådet om en kommunegaranti på dette beløb og forventer en finansiering over 20 år. Kommunegarantien skal stilles over for KommuneKredit i forbindelse med optagelse af lån.

I november 2010 optog Sæby Varmeværk et lån på 20 mio. kr. med kommunegaranti. Dette lån er nu nedbragt til 5 mio. kr. og forventes at udløbe til februar 2021. I februar 2015 optog varmeværket et lån på 30 mio. kr. Dette lån er nedbragt til mindre end 26 mio. kr. og forventes at udløbe i august 2027.

Ansøgningen er underskrevet af formanden for Sæby Varmeværk, Rune Dam Dyhr, og varmeværkets driftsleder, Pouli S. Rugholt.

Økonomiudvalget har for få dage siden godkendt en indstilling fra kommunens økonomidirektør om at anbefale over for Byrådet, at der i henhold til reglerne om kommunal låntagning meddeles kommunegaranti for byggekredit og efterfølgende lån i KommuneKredit på op til 60.000.000 kr. til Sæby Varmeværk A.m.b.a. og at der opkræves den til enhver til gældende løbende årlige garantiprovision af restgælden ultimo året.

Byrådet tager stilling til varmeværkets ansøgning på det forestående møde den 12. september.

Tekst: Per Rye

 

 

Skriv en kommentar......