d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kommune og borgere i samarbejde

20. august 2018 - kl.8:55 - af:

frederikshavn_kommune_raadhus_2-1

”Kan vi gøre jeres boligområde til et kønnere og grønnere sted, som indbyder til aktiviteter og samvær?” Sådan lød indledningen på et punkt om fremtidens boligområde på Teknisk Udvalgs dagsorden forleden.

Et sådant samarbejde vil Frederikshavn Kommune gerne invitere borgerne til et fremtidigt samarbejde om.

I de fleste villakvarterer i Danmark bliver de asfalterede vejarealer ikke brugt til meget andet end transport af beboernes køretøjer i morgen- og eftermiddagstimerne. Set i forhold til, hvad det koster at anlægge og vedligeholde den traditionelle villavej, er gevinsten således meget lille.

”Tænk hvis vejen i stedet for kun at tjene til transport og parkering samtidig kunne indbyde til leg, ophold og rekreation for alle aldersgrupper?” hedder det i dagsordenspunktet.

Klimaudfordringerne betyder samtidigt, at det kan være hensigtsmæssigt at tænke anderledes i forhold til de voksende regnmængder. Hvordan håndteres de i fremtiden?

Mulighederne er mange, og det er grundejerne, der er de daglige brugere af vejen.

”Derfor vil vi gerne i dialog med borgerne om, hvordan fremtidens boligområde kunne se ud. Udover nye vejopbygninger og trafiksikkerhed kunne f.eks. fritidsaktiviteter, nabohjælp og forebyggelse af indbrud tænkes ind i borgerinddragelsesprocessen forud for renoveringsprojekterne,” lyder budskabet fra kommunen.

Et eventuelt fremtidigt projekt i et boligområde afhænger naturligvis af, at beboerne i området er enige om, at de har lyst til at deltage aktivt i projektet. Efterfølgende vil der blive udvalgt et forsøgsområde, hvor der er gode synergieffekter af at etablere et samarbejde omkring fremtidens boligområde.

Teknisk Udvalg har nu sagt ja til, at der bevilliges 200.000 kr. fra dispositionspuljemidlerne til processen med inddragelse af borgerne om fremtidens boligområde, så forsøgsprojekt kan igangsættes i de koordinerede renoveringsopgaver for 2019.

Tekst: Per Rye

 

 

Skriv en kommentar......