d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Fremtidens strande til politisk drøftelse

10. august 2018 - kl.0:30 - af:

Saeby strand marhalm_600x250

Kommunens Center for Park & Vej ønsker at igangsætte en strategiproces for strandene i Frederikshavn Kommune. Derfor er spørgsmålet sat på dagsordenen for Teknisk Udvalgs møde den 13. august.

Det sker, fordi denne sommers mange badegæster har tydeliggjort, at der, som det udtrykkes, er et behov for at gentænke, hvordan ”vi som turist- og bosætningskommune leverer attraktive og tilgængelige strande for vores borgere, turister og erhvervsliv året rundt.”

Målet er, at strategien giver retning for de kommende års udvikling og prioritering af publikumsfaciliteter og prioritering af serviceniveauet for strandene.

Hidtil har Blå Flag-ordningen været kommunens rettesnor for faciliteter og serviceniveau. Den kommende proces skal bl.a. afdække, hvordan Blå Flag og andre badeflag kan indgå som kvalitetsordning for strandenes faciliteter og badevandskvalitet.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Teknisk Udvalg drøfter perspektiverne for fremtidens strande for Frederikshavn Kommune, og at Center for Park & Vej igangsætter processen for det videre arbejde.

Der henvises i sagen til en artikel ”Gentænk den danske badestrand” i bladet ”Stads- og havneingeniøren”, skrevet af chefkonsulent i Frederikshavn Kommune, Steen Heftholm. Den kan ses via dette link og så scrolle til siderne 16-17: https://frederikshavn.dk/media/8104/130818_dagsorden-med-bilag_tu.pdf

Af artiklen fremgår det bl.a., at ”den almindelige badestrands dage er talte. Borgere og gæster efterspørger i højere grad faciliteter, som rækker ud over den sædvanlige p-plads, den slidte toiletbygning og de snoede strandstier gennem klitterne og ned til strandkanten.”

Tekst: Per Rye

 

2 kommentarer til: “Fremtidens strande til politisk drøftelse”

 1. Karsten Munk den: 10 august - 2018 15:47

  Jeg har tidligere talt for at kommunen renser fliserne på promenaden i Sæby for fygesand, i hele dens bredde. Promenaden er en god investering, som ikke skæmmer naturen. Det var måske ikke forudset at naturen ville dække den til igen, men der bør gives dispensation til at holde rent efter behov, lige som der bliver støvsuget i midtbyen. En lille traktor med fejekost hvert kvartal burde ikke være umulig. Kan eventuel give arbejde til en flexjobber i kommunen.
  ”Den almindelige badestrands dage er talte”
  Jeg appellerer til, at vores strande ikke gøres til actionparker, med vandland-børnelegepladser-skaterbaner-klatrevægge o.s.v.
  Vores strande, med kig ud over havet til en ren horisont, skal efter min mening bevares. Her tænker jeg også på planer om kystnære vindmøller, der forhåbentlig er lagt i graven.
  I gamle dage blev kunstnere fra nær og fjern tiltrukket af lyset og havet i Nordjylland, og de berømte Krøyer malerier ville ikke være de samme, med en baggrund af oppustelige hoppeborge.
  Turister er måske lidt mere magelig anlagt end tidligere, men vi må ikke save den gren over vi sidder på, ved at ødelægge det som trækker turister til.
  Karsten Munk

 2. Torben den: 13 august - 2018 23:40

  Karsten har ret.
  Du kan ikke forbedre en ren natur udsigt.
  Du kan kun ødelægge den med fx. vindmøller (Hvordan kunne man gøre det)

  Hold stien ren
  Fjern ukrudt
  Gode adgangsveje

  Og spar pengene op til velfærd, infrastruktur eller skattelettelser

Skriv en kommentar......