d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kom på havebesøg i 1400 m2 stor have

9. august 2018 - kl.9:21 - af:

have

Rita Levorsen fra Bønden/Dybvad lader havelågen stå åben d. 18 og 19. august, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge ind. Arrangementet er en del af det landsdækkende event ”Åben Havelåge”, hvor haveejere viser deres sprøjtegiftfrie have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit. Hun håber, at rigtigt mange vil kigge forbi og få en god snak om havelivet.

Haven på Brøndenvej 99, er en lidt anderledes natur-have, med mange sten, og klipper. Inspirationen til klipperne stammer fra Bohuslän i Sverige.

Der er enkelte frugtbuske og frugttræer, og forskellige stauder udover en hel del krydderurter, bunddækkende planter og klippeplanter. I haven er der lagt vægt på, at der skal være plads til alle, både fugle, insekter og andre dyr, samt at den er så naturlig som mulig.

I år er der desuden et 30m2 drivhus/orangeri med sydlandske planter at kigge på.

I naturen er der ingen bar jord (sår) ret længe af gangen, derfor er bedene heller ikke fint revne, med enkeltstående planter. I stedet er så meget som muligt dækket af bunddække, sten og klippeplanter.

Udover at se på planter og have, er der mulighed for at kigge kunst i galleriet og besøge en omfattende sten-udstilling med mineraler, krystaller og en del fossiler, og der er i år også arbejdende kunstnere forskellige steder i haven, samt mulighed for at besøgende børn og andre kreative sjæle kan deltage i de kunstneriske udfoldelser.

Det er gratis at besøge haven og kunstgalleriet, og det er tilladt at medbringe madkurv. Der er en del forskellige siddepladser i haven.                                         Der er også mulighed for at købe kaffe/ te og vegansk rawfood kage med kokosfløde…. Eller rawfood småkager.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der sammen står bag ”Åben Havelåge”, som led i projektet Giftfri Have.

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion