d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"25.000 affaldsbeholdere på vej til husejerne

8. august 2018 - kl.8:32 - af:

Beholdere Forsyningen

I disse uger kører Forsyningen nye affaldsbeholdere ud til villaer, rækkehuse og landejendomme i Frederikshavn Kommune. Fra den 1. oktober skal madrester sorteres fra det øvrige køkkenaffald.

Villaer, rækkehuse og landejendomme i Frederikshavn Kommune får i denne tid en ny affaldsbeholder med 2 rum. Det ene rum er til madaffald, og det andet er til restaffald. Du må tage beholderen i brug fra den 1. oktober 2018.

– Det tager nogle uger at køre de 25.000 nye affaldsbeholdere ud. En del husejere får derfor beholderen i god tid, før de skal tage den i brug den 1. oktober. Men kig meget gerne i beholderen, når du modtager den. Vi har nemlig vedlagt en sorteringsvejledning, en køkkenspand og en rulle affaldsposer, oplyser direktør Tore Vedelsdal fra Forsyningen.

Godt for miljøet og økonomien
Tore Vedelsdal pointerer, at sortering af madaffald er godt for miljøet og økonomien:

– Madaffaldet køres i første omgang til et forbehandlingsanlæg, hvor det bliver klargjort til produktion af biogas. Herefter køres det til et biogasanlæg, hvor det bliver omdannet til miljørigtig energi som for eksempel fjernvarme. Restproduktet fra produktionen bliver brugt til gødning på landbrugsmarker.

Den nye affaldsbeholder bliver som udgangspunkt tømt hver anden uge, og husejerne får en kapacitet til affaldet, der svarer til den, de har i dag. Har du af og til særligt meget affald, for eksempel i forbindelse med højtider, kan du købe en ekstra tømning.

To rum i skraldebilen
Affaldet bliver holdt adskilt fra start til slut.

– Skraldebilen har 2 rum, der svarer til de 2 rum i den nye affaldsbeholder. Vi tømmer begge rum i beholderen på én gang, men affaldet ender i hvert sit rum i skraldebilen, fastslår Tore Vedelsdal.

Pjece i postkassen
Forsyningen udsender i denne måned en pjece til alle husstande med information om sortering af affald og den nye affaldsbeholder.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion